"Duitsland biedt belangrijke investeringsopportuniteiten in dit segment: het is de grootste Europese markt waar de vergrijzing daarenboven nog significanter is dan in België", motiveert Stefaan Gielens, CEO van Aedifica de deal. Investeren in Duitse woonzorgcentra noemt hij een 'logische stap voor Aedifica in haar streven naar diversificatie in haar voornaamste strategische segment, met name de huisvesting voor senioren'.

De acht rustoorden liggen in Noordrijn-Westfalen (7) en in Nedersaksen (1) en zijn goed voor een totale capaciteit van 642 bedden. Het zijn recente gebouwen, opgericht tussen 2009 en 2011, en ze worden verhuurd aan Residenz-Gruppe Bremen, een operator die in Duitsland 35 rustoorden, assistentiewoningen en ziekenhuizen uitbaat. Aedifica sluit met Residenz-Gruppe Bremen niet-opzegbare langetermijnhuurovereenkomsten af met een duur van 25 jaar. Het betreft double net-overeenkomsten, wat betekent dat het onderhoud en de herstellingen van de structuur, de gevels en het dak van het gebouw ten laste van de eigenaar zullen zijn.

Aedifca koopt de rustoorden via de verwerving van de controle van drie Luxemburgse vennootschappen die eigenaar zijn van de gebouwen. De totale investering bedraagt meer dan 60 miljoen euro. Aedifica was al eigenaar van vijf rustoorden in Duitsland. Met de nieuwe gebouwen erbij klimt de waarde van de Duitse portefeuille van Aedifica boven de 100 miljoen euro. Aedifica bestudeert nog andere investeringdossiers in Duitland.

Aedifica heeft zich recent van vastgoedbevak omgevormd tot een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht. Het specialiseert zich in huisvesting voor senioren (België en Duitsland) en in appartementen in de belangrijkste Belgische steden. De totale vastoedportefeuille heeft een waarde van meer dan 800 miljoen euro.

"Duitsland biedt belangrijke investeringsopportuniteiten in dit segment: het is de grootste Europese markt waar de vergrijzing daarenboven nog significanter is dan in België", motiveert Stefaan Gielens, CEO van Aedifica de deal. Investeren in Duitse woonzorgcentra noemt hij een 'logische stap voor Aedifica in haar streven naar diversificatie in haar voornaamste strategische segment, met name de huisvesting voor senioren'.De acht rustoorden liggen in Noordrijn-Westfalen (7) en in Nedersaksen (1) en zijn goed voor een totale capaciteit van 642 bedden. Het zijn recente gebouwen, opgericht tussen 2009 en 2011, en ze worden verhuurd aan Residenz-Gruppe Bremen, een operator die in Duitsland 35 rustoorden, assistentiewoningen en ziekenhuizen uitbaat. Aedifica sluit met Residenz-Gruppe Bremen niet-opzegbare langetermijnhuurovereenkomsten af met een duur van 25 jaar. Het betreft double net-overeenkomsten, wat betekent dat het onderhoud en de herstellingen van de structuur, de gevels en het dak van het gebouw ten laste van de eigenaar zullen zijn. Aedifca koopt de rustoorden via de verwerving van de controle van drie Luxemburgse vennootschappen die eigenaar zijn van de gebouwen. De totale investering bedraagt meer dan 60 miljoen euro. Aedifica was al eigenaar van vijf rustoorden in Duitsland. Met de nieuwe gebouwen erbij klimt de waarde van de Duitse portefeuille van Aedifica boven de 100 miljoen euro. Aedifica bestudeert nog andere investeringdossiers in Duitland. Aedifica heeft zich recent van vastgoedbevak omgevormd tot een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht. Het specialiseert zich in huisvesting voor senioren (België en Duitsland) en in appartementen in de belangrijkste Belgische steden. De totale vastoedportefeuille heeft een waarde van meer dan 800 miljoen euro.