Voor de aankoop heeft de Antwerpse projectontwikkelaar Cores Development zich gelieerd met de internationale investeringsgroep Midwest. De verkoper is Markland nv, een van origine Ierse investeerder die in de jaren voor de financiële crisis zwaar had geïnvesteerd in Antwerps kantoorvastgoed.

De verkochte portefeuille omvat acht kantoorgebouwen, goed voor 55.934 vierkante meter kantooroppervlakte, 2334 vierkante meter winkelruimte, 214 vierkante meter residentiële oppervlakte, 3776 vierkante meter archiefruimte en 917 parkeerplaatsen. De kantooroppervlakte is voor 85 procent verhuurd. De verkoopprijs zou een stuk boven 60 miljoen euro liggen.

Toplocatie

Het meest markante gebouw in de portefeuille is het Friendship-complex aan de Rijnkaai. Dat kantoorgebouw, vroeger beter bekend als Chiquitabuilding, ligt op Het Eilandje op een steenworp van het MAS, een absolute toplocatie voor een residentieel project. Adrian Glatt, die voor vastgoedadviseur JLL optrad als exclusief adviseur van Markland, zegt dat er bijzonder veel interesse was voor de portefeuille: "De bieders waren ook zeer divers, met ook een aantal internationale partijen."

Voor de aankoop heeft de Antwerpse projectontwikkelaar Cores Development zich gelieerd met de internationale investeringsgroep Midwest. De verkoper is Markland nv, een van origine Ierse investeerder die in de jaren voor de financiële crisis zwaar had geïnvesteerd in Antwerps kantoorvastgoed. De verkochte portefeuille omvat acht kantoorgebouwen, goed voor 55.934 vierkante meter kantooroppervlakte, 2334 vierkante meter winkelruimte, 214 vierkante meter residentiële oppervlakte, 3776 vierkante meter archiefruimte en 917 parkeerplaatsen. De kantooroppervlakte is voor 85 procent verhuurd. De verkoopprijs zou een stuk boven 60 miljoen euro liggen.Het meest markante gebouw in de portefeuille is het Friendship-complex aan de Rijnkaai. Dat kantoorgebouw, vroeger beter bekend als Chiquitabuilding, ligt op Het Eilandje op een steenworp van het MAS, een absolute toplocatie voor een residentieel project. Adrian Glatt, die voor vastgoedadviseur JLL optrad als exclusief adviseur van Markland, zegt dat er bijzonder veel interesse was voor de portefeuille: "De bieders waren ook zeer divers, met ook een aantal internationale partijen."