"Investeren in vastgoed is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als vandaag", stelt Cushman & Wakefield. "De 'spread' tussen overheidsobligaties en het vastgoedrendement is aanzienlijk gegroeid, dus wordt de investeerder in vastgoed nu beter vergoed voor het genomen risico. De financiële en bankencrisis heeft dus ook een positief gevolg voor investeringen in onroerende activa."

Grote transacties op komst

België - en dan vooral Brussel - blijven aantrekkelijke investeringsmarkten in Europa, zowel voor kantoren als voor winkelvastgoed.

"De teller voor de opname van Brusselse kantoren klokte af op 427.000 vierkante meter", aldus de vastgoedonderneming. "Dat is aanzienlijk meer dan het totaal voor 2011 (361.661 vierkante meter)." Cushman & Wakefield heeft bovendien vertrouwen in de toekomst, aangezien er nog enkele grote transacties ondertekend zullen worden.

De totale verhuur van winkelruimtes op de markt bereikte in 2012 bijna 300.000 vierkante meter"een lichte achteruitgang tegenover 2011 maar toch hoger dan het vijfjarig gemiddelde".

Voeding en rusthuizen

Door de afwachtende markt was de verhuur in de winkelstraten slechts matig, maar verschillende merken hebben toch voorzichtig geïnvesteerd in nieuwe uitbreidingen. "Vooral de voedingssector heeft bijzonder aanwezig gereageerd met onder meer Albert Heijn."

Ten slotte zette de trend van de investeringen in rusthuizen zicht voort in 2012. "Steeds meer institutionele beleggers zoals Ethias kregen de afgelopen jaren trek in de markt van de rusthuizen."

Het voorbije jaar werden ook veel gemengde projecten verkocht, met winkels, kantoren en appartementen. Cushman & Wakefield heeft bovendien vertrouwen in het komende jaar. "De honger van de verzekeringsmaatschappijen en het dynamisme van de privé-investeerders zijn nog niet gestild en zullen de vraag blijven ondersteunen." (Belga/TV)

"Investeren in vastgoed is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als vandaag", stelt Cushman & Wakefield. "De 'spread' tussen overheidsobligaties en het vastgoedrendement is aanzienlijk gegroeid, dus wordt de investeerder in vastgoed nu beter vergoed voor het genomen risico. De financiële en bankencrisis heeft dus ook een positief gevolg voor investeringen in onroerende activa."Grote transacties op komst België - en dan vooral Brussel - blijven aantrekkelijke investeringsmarkten in Europa, zowel voor kantoren als voor winkelvastgoed. "De teller voor de opname van Brusselse kantoren klokte af op 427.000 vierkante meter", aldus de vastgoedonderneming. "Dat is aanzienlijk meer dan het totaal voor 2011 (361.661 vierkante meter)." Cushman & Wakefield heeft bovendien vertrouwen in de toekomst, aangezien er nog enkele grote transacties ondertekend zullen worden. De totale verhuur van winkelruimtes op de markt bereikte in 2012 bijna 300.000 vierkante meter"een lichte achteruitgang tegenover 2011 maar toch hoger dan het vijfjarig gemiddelde".Voeding en rusthuizen Door de afwachtende markt was de verhuur in de winkelstraten slechts matig, maar verschillende merken hebben toch voorzichtig geïnvesteerd in nieuwe uitbreidingen. "Vooral de voedingssector heeft bijzonder aanwezig gereageerd met onder meer Albert Heijn." Ten slotte zette de trend van de investeringen in rusthuizen zicht voort in 2012. "Steeds meer institutionele beleggers zoals Ethias kregen de afgelopen jaren trek in de markt van de rusthuizen." Het voorbije jaar werden ook veel gemengde projecten verkocht, met winkels, kantoren en appartementen. Cushman & Wakefield heeft bovendien vertrouwen in het komende jaar. "De honger van de verzekeringsmaatschappijen en het dynamisme van de privé-investeerders zijn nog niet gestild en zullen de vraag blijven ondersteunen." (Belga/TV)