Wie een bepaalde fiscale constructie wil opzetten en er meteen zeker van wil zijn dat de fiscus daar achteraf niet lastig over komt doen, kan een "ruling" aanvragen bij de FOD Financiën. Als je een positief advies krijgt, heb je meteen de zekerheid dat de fiscus je constructie later bij een controle ook zal aanvaarden.

Uit cijfers van de FOD blijkt dat steeds meer Belgen een beroep doen op deze Dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken (DVB). In 2009 ging het nog om 500 aanvragen, vorig jaar steeg dat aantal naar 756, een stijging van 51 procent op vijf jaar.

Wie een bepaalde fiscale constructie wil opzetten en er meteen zeker van wil zijn dat de fiscus daar achteraf niet lastig over komt doen, kan een "ruling" aanvragen bij de FOD Financiën. Als je een positief advies krijgt, heb je meteen de zekerheid dat de fiscus je constructie later bij een controle ook zal aanvaarden. Uit cijfers van de FOD blijkt dat steeds meer Belgen een beroep doen op deze Dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken (DVB). In 2009 ging het nog om 500 aanvragen, vorig jaar steeg dat aantal naar 756, een stijging van 51 procent op vijf jaar.