Volgens het consultancybedrijf Johnson Associates Inc. zullen de bonussen beperkt blijven als gevolg van de afkoeling van de economie en de uitdijende Europese schuldencrisis.

De vijfde grootste Wall Street banks hebben het afgelopen halfjaar namelijk hun meest belabberde omzet sinds 2008 geboekt. Goldman Sachs Group, die de afgelopen maand de zwakste halfjaaromzet sinds 2005 bekendmaakte, gaf al mee dat er voor 500 miljoen dollar - voornamelijk - op de bonussen beknibbeld zal worden.

Maar vooralsnog ogen de vooruitzichten voor het management en de bestuurders van de grootbanken niet echt dramatisch. Johnson Associates Inc. mikt voor het senior management op een bonus die dit jaar gelijk zal blijven of hooguit met 10 procent zal stijgen. In een eerdere raming in mei lag de vork tussen een toename van 5 tot 15 procent.

"2011 was een vreselijk jaar, dus vertrekken we voor dit jaar van een laag niveau," aldus oprichter en voorzitter Alan Johnson. "We hadden gehoopt dat het herstel wat steviger zou hebben doorgezet, maar dat is dus niet het geval. Laat ons zeggen dat het niet zoals in 2011'vreselijk' wordt, maar dat het dit jaar nogal zal meevallen," luidt het .

Bonussen die in aandelen worden uitgekeerd , zullen volgens het consultancybedrijf dit jaar met 5 tot 15 procent toenemen tegenover een eerdere raming tussen de 5 en 15 procent. Investment bankers zouden weleens 10 procent van hun bonus kunnen zien wegsmelten, of maximum 5 procent meer opstrijken.

Om een idee te geven: Goldman Sachs maakt voor de verloning van zijn medewerkers voor het eerste halfjaar gemiddeld 225.789 dollar per werknemer vrij. De gemiddelde loonkosten bij JPMorgan Chase worden voor die zelfde periode geraamd op 184.989 dollar per werknemer.

Bij Wall Street-bedrijven is het de gewoonte dat een deel van dat bedrag op het eind van het jaar onder de vorm van een of andere incentive of bonus wordt uitbetaald. (BO/Bloomberg)

Volgens het consultancybedrijf Johnson Associates Inc. zullen de bonussen beperkt blijven als gevolg van de afkoeling van de economie en de uitdijende Europese schuldencrisis. De vijfde grootste Wall Street banks hebben het afgelopen halfjaar namelijk hun meest belabberde omzet sinds 2008 geboekt. Goldman Sachs Group, die de afgelopen maand de zwakste halfjaaromzet sinds 2005 bekendmaakte, gaf al mee dat er voor 500 miljoen dollar - voornamelijk - op de bonussen beknibbeld zal worden. Maar vooralsnog ogen de vooruitzichten voor het management en de bestuurders van de grootbanken niet echt dramatisch. Johnson Associates Inc. mikt voor het senior management op een bonus die dit jaar gelijk zal blijven of hooguit met 10 procent zal stijgen. In een eerdere raming in mei lag de vork tussen een toename van 5 tot 15 procent. "2011 was een vreselijk jaar, dus vertrekken we voor dit jaar van een laag niveau," aldus oprichter en voorzitter Alan Johnson. "We hadden gehoopt dat het herstel wat steviger zou hebben doorgezet, maar dat is dus niet het geval. Laat ons zeggen dat het niet zoals in 2011'vreselijk' wordt, maar dat het dit jaar nogal zal meevallen," luidt het . Bonussen die in aandelen worden uitgekeerd , zullen volgens het consultancybedrijf dit jaar met 5 tot 15 procent toenemen tegenover een eerdere raming tussen de 5 en 15 procent. Investment bankers zouden weleens 10 procent van hun bonus kunnen zien wegsmelten, of maximum 5 procent meer opstrijken. Om een idee te geven: Goldman Sachs maakt voor de verloning van zijn medewerkers voor het eerste halfjaar gemiddeld 225.789 dollar per werknemer vrij. De gemiddelde loonkosten bij JPMorgan Chase worden voor die zelfde periode geraamd op 184.989 dollar per werknemer. Bij Wall Street-bedrijven is het de gewoonte dat een deel van dat bedrag op het eind van het jaar onder de vorm van een of andere incentive of bonus wordt uitbetaald. (BO/Bloomberg)