De Amerikaanse detailhandel zag de verkoop in maart met 0,8 procent stijgen tegenover februari, toen al een toename met 1,1 procent op maandbasis werd genoteerd. Analisten hielden slechts rekening met een beperkte toename van 0,3 procent.

Blijkbaar putten de Amerikaanse huishoudens vertrouwen uit een aantrekkende arbeidsmarkt om meer geld uit te geven in winkelketens als Gap Inc. (GPS) enTarget Corp (TGT). Gap (grootste kledingketen in de VS) en Target (tweede grootste discountketen in de VS) zagen de omzet in maart met respectievelijk 8 en 7,3 procent stijgen. Hoewel het aantal nieuwe jobs afgelopen maand onder de verwachtingen bleef, kwamen er in de VS sinds december 2011 niettemin 635.000 nieuwe banen bij en daalde de werkloosheidsgraad van 8,5 tot 8,2 procent.

Dat de Amerikaanse consument het geld laat rollen, is belangrijk en dus goed nieuws voor de VS. Consumentenbestedingen vertegenwoordigen er namelijk ruim 70 procent van het bbp (bruto binnenlands product).

Een sterkere consumentenvraag verhoogt bovendien de kans dat de VS als grootste economie ter wereld het hoofd kan bieden aan een recessie in Europa en een groeivertraging in China. (BO/Bloomberg)

De Amerikaanse detailhandel zag de verkoop in maart met 0,8 procent stijgen tegenover februari, toen al een toename met 1,1 procent op maandbasis werd genoteerd. Analisten hielden slechts rekening met een beperkte toename van 0,3 procent.Blijkbaar putten de Amerikaanse huishoudens vertrouwen uit een aantrekkende arbeidsmarkt om meer geld uit te geven in winkelketens als Gap Inc. (GPS) enTarget Corp (TGT). Gap (grootste kledingketen in de VS) en Target (tweede grootste discountketen in de VS) zagen de omzet in maart met respectievelijk 8 en 7,3 procent stijgen. Hoewel het aantal nieuwe jobs afgelopen maand onder de verwachtingen bleef, kwamen er in de VS sinds december 2011 niettemin 635.000 nieuwe banen bij en daalde de werkloosheidsgraad van 8,5 tot 8,2 procent.Dat de Amerikaanse consument het geld laat rollen, is belangrijk en dus goed nieuws voor de VS. Consumentenbestedingen vertegenwoordigen er namelijk ruim 70 procent van het bbp (bruto binnenlands product). Een sterkere consumentenvraag verhoogt bovendien de kans dat de VS als grootste economie ter wereld het hoofd kan bieden aan een recessie in Europa en een groeivertraging in China. (BO/Bloomberg)