Naast de conservatieve Volkspartij PP stemden ook de kleinere linkse partijen tegen de hogere btw. Maar ze sneuvelden volgens berichten in de Spaanse pers van woensdag met 176 tegen 170 stemmen. De regerende socialistische PSOe had steun gekregen van de Baskische nationalistische partij PNV en de regionale Canarische partij CC.

De normale btwvoet verhoogt op 1 juli van 16 naar 18 procent, die op onder meer levensmiddelen, woningen en vrijetijdsartikelen stijgt van 7 naar 8 procent. De "supermatige" meerwaardetaks op basisvoeding en boeken blijft onveranderd op 4 procent.

Volgens de conservatieven belet de belastingverhoging het aantrekken van de Spaanse economie, maar voor de regering is ze onvermijdelijk voor een sanering van de overheidsfinanciën.

Naast de conservatieve Volkspartij PP stemden ook de kleinere linkse partijen tegen de hogere btw. Maar ze sneuvelden volgens berichten in de Spaanse pers van woensdag met 176 tegen 170 stemmen. De regerende socialistische PSOe had steun gekregen van de Baskische nationalistische partij PNV en de regionale Canarische partij CC. De normale btwvoet verhoogt op 1 juli van 16 naar 18 procent, die op onder meer levensmiddelen, woningen en vrijetijdsartikelen stijgt van 7 naar 8 procent. De "supermatige" meerwaardetaks op basisvoeding en boeken blijft onveranderd op 4 procent. Volgens de conservatieven belet de belastingverhoging het aantrekken van de Spaanse economie, maar voor de regering is ze onvermijdelijk voor een sanering van de overheidsfinanciën.