"Rusland meent, net als heel wat andere landen, dat de invoering van een speciale belasting voor de banken negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor wat de toegang tot kredieten en diensten betreft", aldus Dvorkovitch tijdens een persconferentie.

Volgens Dvorkovitch wordt de mening dat de bankiers en financiële organisaties op eigen kracht uit de crisis moeten zien te komen "door iedereen gedeeld". "Ik denk niet dat een algemene beslissing zal genomen worden tijdens de G20-top in Toronto op 26 en 27 juni", klinkt het.

Volgens de Russische diplomaat delen andere landen zoals Canada, Australië, China en India de Russische bezorgdheid.

"Rusland meent, net als heel wat andere landen, dat de invoering van een speciale belasting voor de banken negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor wat de toegang tot kredieten en diensten betreft", aldus Dvorkovitch tijdens een persconferentie. Volgens Dvorkovitch wordt de mening dat de bankiers en financiële organisaties op eigen kracht uit de crisis moeten zien te komen "door iedereen gedeeld". "Ik denk niet dat een algemene beslissing zal genomen worden tijdens de G20-top in Toronto op 26 en 27 juni", klinkt het. Volgens de Russische diplomaat delen andere landen zoals Canada, Australië, China en India de Russische bezorgdheid.