Fost Plus ontvang in 2009 gemiddeld 71 euro per ton verpakkingsmateriaal, wat een historisch dieptepunt is. Het organisme voor het beheer van huishoudelijk afval ziet zich daarom verplicht de recyclagebijdrage voor het eerst in acht jaar te verhogen.

In 2010 zal de bijdrage met 26 procent stijgen, maar in 2011 gaan de tarieven nog hoger. De bekende dubbele pijl op een verpakking betekent dat de producent de bijdrage aan Fost Plus heeft betaald. Vermoedelijk zal een deel van de verhoogde bijdrage aan de consument worden doorgerekend.

"Onze zusterorganisaties in de andere Europese landen kampen met hetzelfde probleem", verklaart Fost Plus. Ook daar worden de bijdragen verhoogd. Volgens de organisatie schommelen de Belgische bijdragen zich rond het Europese gemiddelde.

De recyclage-inkomsten van Fost Plus daalden van 43,5 miljoen euro in 2008 tot 26,2 miljoen in 2009. De totale inkomsten van het organisme daalden van 127,1 miljoen tot 104,3 miljoen euro. Fost Plus slaagde er wel in om 93,1 procent van de ingezamelde verpakkingen te recycleren.

Fost Plus ontvang in 2009 gemiddeld 71 euro per ton verpakkingsmateriaal, wat een historisch dieptepunt is. Het organisme voor het beheer van huishoudelijk afval ziet zich daarom verplicht de recyclagebijdrage voor het eerst in acht jaar te verhogen. In 2010 zal de bijdrage met 26 procent stijgen, maar in 2011 gaan de tarieven nog hoger. De bekende dubbele pijl op een verpakking betekent dat de producent de bijdrage aan Fost Plus heeft betaald. Vermoedelijk zal een deel van de verhoogde bijdrage aan de consument worden doorgerekend. "Onze zusterorganisaties in de andere Europese landen kampen met hetzelfde probleem", verklaart Fost Plus. Ook daar worden de bijdragen verhoogd. Volgens de organisatie schommelen de Belgische bijdragen zich rond het Europese gemiddelde. De recyclage-inkomsten van Fost Plus daalden van 43,5 miljoen euro in 2008 tot 26,2 miljoen in 2009. De totale inkomsten van het organisme daalden van 127,1 miljoen tot 104,3 miljoen euro. Fost Plus slaagde er wel in om 93,1 procent van de ingezamelde verpakkingen te recycleren.