De beslissing, een verhoging van de taks op tabak, moet nog door het parlement goedgekeurd worden. Parlementsleden uit het kamp van de regering

en de oppositie hebben alvast hun verzet tegen een dergelijke drastische prijsverhoging aangekondigd. De extra belastinginkomsten zullen de kas van de Zuid-Koreaanse regering enorm spijzen. Zij kan namelijk rekenen op 2,8 biljoen won extra belastinginkomsten, wat gelijk staat aan 2,1 miljard euro.

De regering hoopt met de nieuwe maatregel het aantal rokers in haar land te herleiden tot 29 procent.

Volgens de meest recente cijfers schommelt het aantal mannelijke rokers in Zuid-Korea rond de 44 procent. Een cijfer dat ver boven het gemiddelde ligt van de 34 landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Een andere maatregel van de antirookcampagne is het gebruik van schokkende beelden op sigarettenpakjes om te wijzen op de gevaren van roken. Zuid-Korea legt daarenboven een ban op reclame voor sigaretten in de detailhandel. Sinds eind 2012 bestaat er een rookverbod in en rond publieke plaatsen. (Belga/NS)

De beslissing, een verhoging van de taks op tabak, moet nog door het parlement goedgekeurd worden. Parlementsleden uit het kamp van de regering en de oppositie hebben alvast hun verzet tegen een dergelijke drastische prijsverhoging aangekondigd. De extra belastinginkomsten zullen de kas van de Zuid-Koreaanse regering enorm spijzen. Zij kan namelijk rekenen op 2,8 biljoen won extra belastinginkomsten, wat gelijk staat aan 2,1 miljard euro.De regering hoopt met de nieuwe maatregel het aantal rokers in haar land te herleiden tot 29 procent. Volgens de meest recente cijfers schommelt het aantal mannelijke rokers in Zuid-Korea rond de 44 procent. Een cijfer dat ver boven het gemiddelde ligt van de 34 landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Een andere maatregel van de antirookcampagne is het gebruik van schokkende beelden op sigarettenpakjes om te wijzen op de gevaren van roken. Zuid-Korea legt daarenboven een ban op reclame voor sigaretten in de detailhandel. Sinds eind 2012 bestaat er een rookverbod in en rond publieke plaatsen. (Belga/NS)