Dat meldt Moody's. Concreet betekent dit dat in de komende weken of maanden een ratingverlaging kan worden verwacht.

"Dit is vooral een gevolg van de verliezen in het derde kwartaal en van de verwachting dat KBC mogelijk niet zijn overheidssteun tegen eind 2013 zal kunnen terugbetalen én de eigen kapitaalbuffers op peil zal kunnen houden," zegt Trendsredacteur Patrick Claerhout. "Dat is ook de reden waarom het aandeel van KBC op de beurs slabakt."

De voorbije dagen kreeg het aandeel-KBC rake klappen. Maandag eindigde het maar liefst 13,17 procent lager, op 9,46 euro. Dinsdag verliest KBC nog eens 3,13 procent tot 9,16 euro.

Vooruitzichten
Eind september had Moody's reeds de kredietrating van KBC Groep verlaagd van A1 met een positieve outlook naar A2 met een stabiele outlook en die van KBC Bank van Aa3 met negatieve outlook naar A1 met stabiele outlook. Beide ratings blijven dus behouden, enkel de vooruitzichten zijn naar beneden bijgesteld.

De BFSR-rating, die een idee geeft van de financiële sterkte, wordt verlaagd van C naar C-.

Vijf pijnpunten
In september ging het magazine Trends op zoek naar de vijf pijnpunten bij KBC. Lees het artikel. (KVDA)

Dat meldt Moody's. Concreet betekent dit dat in de komende weken of maanden een ratingverlaging kan worden verwacht. "Dit is vooral een gevolg van de verliezen in het derde kwartaal en van de verwachting dat KBC mogelijk niet zijn overheidssteun tegen eind 2013 zal kunnen terugbetalen én de eigen kapitaalbuffers op peil zal kunnen houden," zegt Trendsredacteur Patrick Claerhout. "Dat is ook de reden waarom het aandeel van KBC op de beurs slabakt." De voorbije dagen kreeg het aandeel-KBC rake klappen. Maandag eindigde het maar liefst 13,17 procent lager, op 9,46 euro. Dinsdag verliest KBC nog eens 3,13 procent tot 9,16 euro. Vooruitzichten Eind september had Moody's reeds de kredietrating van KBC Groep verlaagd van A1 met een positieve outlook naar A2 met een stabiele outlook en die van KBC Bank van Aa3 met negatieve outlook naar A1 met stabiele outlook. Beide ratings blijven dus behouden, enkel de vooruitzichten zijn naar beneden bijgesteld. De BFSR-rating, die een idee geeft van de financiële sterkte, wordt verlaagd van C naar C-. Vijf pijnpunten In september ging het magazine Trends op zoek naar de vijf pijnpunten bij KBC. Lees het artikel. (KVDA)