In de meeste grote productiebedrijven van de technologische industrie is de productie vrijdag volledig stilgevallen. Dat blijkt uit een rondvraag door technologiefederatie Agoria, die aanklaagt dat daarmee het 'imago van ons land als investeringslocatie' wordt bedreigd.

Volgens Agoria worden de grootste productiebedrijven in alle provincies van het land getroffen. "Naargelang de provincie lijden telkens tien tot twintig technologiebedrijven gedeeltelijk tot volledig productieverlies. Zoals gewoonlijk blijven kmo's en ICT-dienstenbedrijven gespaard van de acties", klinkt het.

"Sinds het aantreden van deze regering is dit de dertiende actiedag in onze sectoren. De vakbonden ondergraven daarmee het voornaamste doel van deze regering: jobs", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

De Agoria-topman roept de bonden op om "goed na te denken over de schadelijke impact van hun acties". "Het is des te zuurder en onverantwoord, omdat er momenteel binnen enkele in ons land gevestigde multinationals wordt beslist over bijkomende investeringen." (Belga/BO)

In de meeste grote productiebedrijven van de technologische industrie is de productie vrijdag volledig stilgevallen. Dat blijkt uit een rondvraag door technologiefederatie Agoria, die aanklaagt dat daarmee het 'imago van ons land als investeringslocatie' wordt bedreigd.Volgens Agoria worden de grootste productiebedrijven in alle provincies van het land getroffen. "Naargelang de provincie lijden telkens tien tot twintig technologiebedrijven gedeeltelijk tot volledig productieverlies. Zoals gewoonlijk blijven kmo's en ICT-dienstenbedrijven gespaard van de acties", klinkt het. "Sinds het aantreden van deze regering is dit de dertiende actiedag in onze sectoren. De vakbonden ondergraven daarmee het voornaamste doel van deze regering: jobs", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria. De Agoria-topman roept de bonden op om "goed na te denken over de schadelijke impact van hun acties". "Het is des te zuurder en onverantwoord, omdat er momenteel binnen enkele in ons land gevestigde multinationals wordt beslist over bijkomende investeringen." (Belga/BO)