Hoewel er op 7 oktober geen algemene staking komt, zal in heel wat sectoren vrijdag toch worden gestaakt. Dat is onder meer het geval in de textielsector. De vakbonden viseren daarbij niet alleen de regering, maar ook de werkgevers.

"Te belachelijk voor woorden", oordeelt Fa Quix, directeur-generaal van de werkgeversorganisatie, over de vakbondsplannen.

"Het is absurd om te staken in de bedrijven tegen het regeringsbeleid. Beseffen de vakbonden wel dat ze met de toekomst spelen", aldus Quix. De Fedustria-topman wijst erop dat de sector weliswaar aan een pril herstel bezig is, maar door de brexit het opnieuw wat moeilijker heeft.

Een aantal bedrijven zal opnieuw belangrijke economische schade oplopen door de staking, waarschuwt Fedustria. "Wij houden de vakbonden hiervoor ten volle verantwoordelijk. Zij zullen hiermee het omgekeerde bereiken van hetgeen ze beogen: jobvernietiging in plaats van jobcreatie".

Agoria

Ook technologiefederatie Agoria vreest dat het vakbondsprotest van vrijdag een 'aanzienlijke impact' zal hebben op de industriële productie in ons land. Marc Lambotte, CEO van Agoria, is er evenwel van overtuigd dat niet alle technologiebedrijven zullen lijden onder het vakbondsprotest - 'zeker de kmo's niet' - "maar heel wat grote bedrijven en vooral de vestigingen van multinationals zullen wel hard getroffen worden," aldus Lambotte in De Standaard.

Gisteren - woensdag 5 oktober - liet Agoria nog optekenen dat de technologische industrie in België dit jaar 3.000 nieuwe banen creëert, of dubbel zoveel als verwacht. Ook in 2017 komen er mogelijk 400 nieuwe banen bij. Maar volgens Lambotte dreigt het vakbondsprotest het fragiele herstel van de industriële conjunctuur en werkgelegenheid teniet te doen. (DS/BO)

Hoewel er op 7 oktober geen algemene staking komt, zal in heel wat sectoren vrijdag toch worden gestaakt. Dat is onder meer het geval in de textielsector. De vakbonden viseren daarbij niet alleen de regering, maar ook de werkgevers. "Te belachelijk voor woorden", oordeelt Fa Quix, directeur-generaal van de werkgeversorganisatie, over de vakbondsplannen. "Het is absurd om te staken in de bedrijven tegen het regeringsbeleid. Beseffen de vakbonden wel dat ze met de toekomst spelen", aldus Quix. De Fedustria-topman wijst erop dat de sector weliswaar aan een pril herstel bezig is, maar door de brexit het opnieuw wat moeilijker heeft. Een aantal bedrijven zal opnieuw belangrijke economische schade oplopen door de staking, waarschuwt Fedustria. "Wij houden de vakbonden hiervoor ten volle verantwoordelijk. Zij zullen hiermee het omgekeerde bereiken van hetgeen ze beogen: jobvernietiging in plaats van jobcreatie".Ook technologiefederatie Agoria vreest dat het vakbondsprotest van vrijdag een 'aanzienlijke impact' zal hebben op de industriële productie in ons land. Marc Lambotte, CEO van Agoria, is er evenwel van overtuigd dat niet alle technologiebedrijven zullen lijden onder het vakbondsprotest - 'zeker de kmo's niet' - "maar heel wat grote bedrijven en vooral de vestigingen van multinationals zullen wel hard getroffen worden," aldus Lambotte in De Standaard.Gisteren - woensdag 5 oktober - liet Agoria nog optekenen dat de technologische industrie in België dit jaar 3.000 nieuwe banen creëert, of dubbel zoveel als verwacht. Ook in 2017 komen er mogelijk 400 nieuwe banen bij. Maar volgens Lambotte dreigt het vakbondsprotest het fragiele herstel van de industriële conjunctuur en werkgelegenheid teniet te doen. (DS/BO)