Een fiscale regularisatie van grijs of zwart geld kan nog altijd, maar u moet dat dan wel doen voor eind dit jaar. Er zijn al twee fiscaleregularisatierondes achter de rug. Na elke ronde wordt de afhandeling duurder.

Tijdens de eerste ronde van 2004 tot eind 2005 hoefden belastingzondaars slechts een boete van 6 tot 9 procent te betalen op de bedragen die ze niet hadden aangegeven.

Tijdens de tweede ronde van 2006 tot 15 juli 2013 bedroeg die geldstraf tot 10 procent, plus de ontdoken belastingen. Bij de laatste ronde, die afloopt op 31 december 2013, zijn de boetes opgelopen tot 15 à 20 procent, plus de ontdoken belastingen; in bepaalde gevallen kan de sanctie zelfs 35 procent bedragen. Nadat de termijn van deze regularisatieronde is verstreken, wacht de onzekerheid en riskeert u nog hogere boetes te moeten afdragen. U kunt zelfs gerechtelijk worden vervolgd.

De normen voor belastingovertreders worden voortdurend strenger. Er worden ook almaar meer fiscale gegevens uitgewisseld, ook internationaal. U doet er dus verstandig aan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw fiscale adviseur om uw niet-aangegeven vermogen te regulariseren.

Een fiscale regularisatie van grijs of zwart geld kan nog altijd, maar u moet dat dan wel doen voor eind dit jaar. Er zijn al twee fiscaleregularisatierondes achter de rug. Na elke ronde wordt de afhandeling duurder. Tijdens de eerste ronde van 2004 tot eind 2005 hoefden belastingzondaars slechts een boete van 6 tot 9 procent te betalen op de bedragen die ze niet hadden aangegeven. Tijdens de tweede ronde van 2006 tot 15 juli 2013 bedroeg die geldstraf tot 10 procent, plus de ontdoken belastingen. Bij de laatste ronde, die afloopt op 31 december 2013, zijn de boetes opgelopen tot 15 à 20 procent, plus de ontdoken belastingen; in bepaalde gevallen kan de sanctie zelfs 35 procent bedragen. Nadat de termijn van deze regularisatieronde is verstreken, wacht de onzekerheid en riskeert u nog hogere boetes te moeten afdragen. U kunt zelfs gerechtelijk worden vervolgd. De normen voor belastingovertreders worden voortdurend strenger. Er worden ook almaar meer fiscale gegevens uitgewisseld, ook internationaal. U doet er dus verstandig aan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw fiscale adviseur om uw niet-aangegeven vermogen te regulariseren.