De inflatie in de eurozone klokte in februari af op 1,2 procent, blijkt woensdag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is net iets lager dan in januari, toen de inflatie 1,3 procent bedroeg.

Het is de derde maand op rij dat de inflatie zakt. Ze staat nu op het laagste peil sinds eind 2016.

De inflatie verwijdert zich dus opnieuw iets verder van de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB). Die mikt op een inflatie van net geen 2 procent.

De kerninflatie, waarbij geen rekening gehouden wordt met energie- en voedselprijzen, bleef stabiel op 1,2 procent.

De energieprijzen in de eurozone stegen op jaarbasis met 2,1 procent, tegenover 2,2 procent in januari, maar de prijzen van onbewerkte voedingsmiddelen daalden met 0,9 procent, tegenover een stijging met 1,1 procent in januari.

De inflatie in de eurozone klokte in februari af op 1,2 procent, blijkt woensdag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is net iets lager dan in januari, toen de inflatie 1,3 procent bedroeg. Het is de derde maand op rij dat de inflatie zakt. Ze staat nu op het laagste peil sinds eind 2016. De inflatie verwijdert zich dus opnieuw iets verder van de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB). Die mikt op een inflatie van net geen 2 procent.De kerninflatie, waarbij geen rekening gehouden wordt met energie- en voedselprijzen, bleef stabiel op 1,2 procent. De energieprijzen in de eurozone stegen op jaarbasis met 2,1 procent, tegenover 2,2 procent in januari, maar de prijzen van onbewerkte voedingsmiddelen daalden met 0,9 procent, tegenover een stijging met 1,1 procent in januari.