Met een groeiprognose van 4,6 procent schat het IMF de nabije toekomst van de wereldeconomie beter in dan in april en januari, toen de groei voor het jaar 2010 op respectievelijk 4,6 en 3,9 procent werd geraamd. Het vooruitzicht voor 2011 blijft gehandhaafd op 4,3 procent.

De sterkere groei zou vooral te danken zijn aan de goede prestaties van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. China (+10,5 procent), India (9,4 procent) en Brazilië (7,1 procent) laten de grootste groeiverwachting optekenen.

Het IMF ziet geen nieuwe recessie opduiken, maar waarschuwt wel dat de vooruitzichten deels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de eurozone.

Als de schuldencrisis in Griekenland en andere kwetsbare landen in de zone niet onder controle wordt gebracht, zal dat een rem zetten op de economische vooruitgang, aldus het IMF.

Met een groeiprognose van 4,6 procent schat het IMF de nabije toekomst van de wereldeconomie beter in dan in april en januari, toen de groei voor het jaar 2010 op respectievelijk 4,6 en 3,9 procent werd geraamd. Het vooruitzicht voor 2011 blijft gehandhaafd op 4,3 procent. De sterkere groei zou vooral te danken zijn aan de goede prestaties van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. China (+10,5 procent), India (9,4 procent) en Brazilië (7,1 procent) laten de grootste groeiverwachting optekenen. Het IMF ziet geen nieuwe recessie opduiken, maar waarschuwt wel dat de vooruitzichten deels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de eurozone. Als de schuldencrisis in Griekenland en andere kwetsbare landen in de zone niet onder controle wordt gebracht, zal dat een rem zetten op de economische vooruitgang, aldus het IMF.