Het handelstekort van de VS klokte in februari af op57,6 miljard dollar (+1,6 procent ten opzichte van januari), wat hoger is dan de 56,8 miljard dollar waarop analisten hadden gerekend.

Het is geleden van 2000 dat het tekort nog zes maanden op rij steeg. De export en import van goederen en diensten namen beide met 1,7 procent toe, tot respectievelijk 204,4 en 262 miljard dollar.

De cijfers komen er na een escalatie van het handelsconflict tussen Washington en Peking. De Amerikaanse regering beschuldigt China van 'oneerlijke' handelspraktijken en 'diefstal' van intellectuele eigendom.

De VS hebben in een reactie een lijst gepubliceerd met Chinese producten die onderhevig zijn aan extra heffingen. China reageerde daarop met een lijst van Amerikaanse producten waarop extra heffingen worden toegepast.

Het handelstekort met China daalde in februari wel met 0,8 miljard tot 34,7 miljard dollar. Het Witte Huis wil, onder meer met de aangekondigde maatregelen, het handelstekort met China op jaarbasis verminderen met 100 miljard dollar, wat neerkomt op een daling met 25 procent.

Volgens het persagentschap Bloomberg is de kans groot dat het handelstekort in de VS nog zal toenemen, ondanks de belofte van Trump om het te doen dalen. De toename zou het gevolg zijn van oplopende gezinsuitgaven, forse bedrijfsinvesteringen en belastingverlagingen die de vraag naar import stimuleren.

Het handelstekort van de VS klokte in februari af op57,6 miljard dollar (+1,6 procent ten opzichte van januari), wat hoger is dan de 56,8 miljard dollar waarop analisten hadden gerekend.Het is geleden van 2000 dat het tekort nog zes maanden op rij steeg. De export en import van goederen en diensten namen beide met 1,7 procent toe, tot respectievelijk 204,4 en 262 miljard dollar. De cijfers komen er na een escalatie van het handelsconflict tussen Washington en Peking. De Amerikaanse regering beschuldigt China van 'oneerlijke' handelspraktijken en 'diefstal' van intellectuele eigendom. De VS hebben in een reactie een lijst gepubliceerd met Chinese producten die onderhevig zijn aan extra heffingen. China reageerde daarop met een lijst van Amerikaanse producten waarop extra heffingen worden toegepast. Het handelstekort met China daalde in februari wel met 0,8 miljard tot 34,7 miljard dollar. Het Witte Huis wil, onder meer met de aangekondigde maatregelen, het handelstekort met China op jaarbasis verminderen met 100 miljard dollar, wat neerkomt op een daling met 25 procent. Volgens het persagentschap Bloomberg is de kans groot dat het handelstekort in de VS nog zal toenemen, ondanks de belofte van Trump om het te doen dalen. De toename zou het gevolg zijn van oplopende gezinsuitgaven, forse bedrijfsinvesteringen en belastingverlagingen die de vraag naar import stimuleren.