China wil invoerheffingen - van 25 procent - op onder meer auto's, sojabonen en chemische producten, melden Chinese media.

Die 25 procent stemt overeen met de invoerheffing die de Amerikaanse president Trump heeft aangekondigd voor honderden Chinese producten, omdat die volgens de Amerikanen oneerlijke overheidssteun krijgen.

De Amerikaanse regering had dinsdag een lijst gepubliceerd met meer dan 1.300 Chinese producten waarvoor ze de invoertarieven met 25 procent wil verhogen. Het gaat vooral om hightech-producten, waaronder halfgeleiders, pacemakers en protheses. Ook staan er grondstoffen voor medicijnen als insuline en antidepressiva op. De totale waarde bedraagt zo'n 50 miljard dollar.

China kondigde maandag al invoerheffingen aan op 128 Amerikaanse importproducten zoals varkensvlees en wijn, in reactie op de door Trump ingevoerde importheffingen voor Chinees staal en aluminium.

Volgens China zijn Amerikaanse heffingen op Chinees staal en aluminium niet in overeenstemming met de regels over nationale veiligheid die de Wereldhandelsorganistatie (WTO) hanteert.

De datum van inwerkingtreding van de Chinese vergeldingstaksen wordt later bekendgemaakt.

China wil invoerheffingen - van 25 procent - op onder meer auto's, sojabonen en chemische producten, melden Chinese media.Die 25 procent stemt overeen met de invoerheffing die de Amerikaanse president Trump heeft aangekondigd voor honderden Chinese producten, omdat die volgens de Amerikanen oneerlijke overheidssteun krijgen. De Amerikaanse regering had dinsdag een lijst gepubliceerd met meer dan 1.300 Chinese producten waarvoor ze de invoertarieven met 25 procent wil verhogen. Het gaat vooral om hightech-producten, waaronder halfgeleiders, pacemakers en protheses. Ook staan er grondstoffen voor medicijnen als insuline en antidepressiva op. De totale waarde bedraagt zo'n 50 miljard dollar.China kondigde maandag al invoerheffingen aan op 128 Amerikaanse importproducten zoals varkensvlees en wijn, in reactie op de door Trump ingevoerde importheffingen voor Chinees staal en aluminium. Volgens China zijn Amerikaanse heffingen op Chinees staal en aluminium niet in overeenstemming met de regels over nationale veiligheid die de Wereldhandelsorganistatie (WTO) hanteert.De datum van inwerkingtreding van de Chinese vergeldingstaksen wordt later bekendgemaakt.