De minsiter van Financiën moet een brief sturen naar de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het IMF met de vraag het steunmechanisme te activeren.

De eerste schijf van 20 miljard bestaat uit 14,5 miljard van de EU en 5,5 van het IMF zou volgens een bron in de Griekse regering direct worden uitbetaald.

Griekenland ziet tegen 19 mei voor 9 miljard euro aan obligaties aflopen. De Griekse minister van Financiën Georges Papconstantinou heeft eind april erkend dat Griekenland voorlopig geen beroep kan doen op de markt door de hoge rente op het Griekse staatspapier. Daarop besloten de eurolanden en het IMF vorige week Griekenland 110 miljard euro te lenen.

De minsiter van Financiën moet een brief sturen naar de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het IMF met de vraag het steunmechanisme te activeren. De eerste schijf van 20 miljard bestaat uit 14,5 miljard van de EU en 5,5 van het IMF zou volgens een bron in de Griekse regering direct worden uitbetaald. Griekenland ziet tegen 19 mei voor 9 miljard euro aan obligaties aflopen. De Griekse minister van Financiën Georges Papconstantinou heeft eind april erkend dat Griekenland voorlopig geen beroep kan doen op de markt door de hoge rente op het Griekse staatspapier. Daarop besloten de eurolanden en het IMF vorige week Griekenland 110 miljard euro te lenen.