De ZEW-index van het gelijknamige instituut uit Mannheim, die de verwachtingen over de economische ontwikkelingen voor de komende zes maanden peilt, klokt in augustus af op 0,5 tegenover -6,8 in juli. Economen gepolst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een stijging tot 2.

Ondanks de flinke klap van 26 punten vorige maand blijft de ZEW-index ver onder het langetermijngemiddelde van 24,2 punten.

Duitse investeerders lijken de brexit-zorgen van zich af te schudden nadat de centrale banken van Europa inspanningen hebben geleverd om de potentiële gevolgen van een Britse uitstap uit de EU af te weren. Zo start de Bank of England (BoE) een nieuw stimuleringspakket op, en heeft de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijk gemaakt dat ze actie onderneemt mocht dat nodig zijn.

Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann heeft op zijn beurt verklaard dat het moeilijk is om de impact van de Britse referendum op de Duitse economie op korte termijn in te schatten, maar dat er geen reden is om eerdere prognoses over een 'pick-up' in het derde kwartaal in twijfel te trekken.

ZEW-voorzitter Achim Wambach wijst erop dat hoewel het vertrouwen 'deels hersteld is van de brexit shock', 'de onzekerheid over de veerkracht van de EU-banksector blijft bestaan'.

(BO)

De ZEW-index van het gelijknamige instituut uit Mannheim, die de verwachtingen over de economische ontwikkelingen voor de komende zes maanden peilt, klokt in augustus af op 0,5 tegenover -6,8 in juli. Economen gepolst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een stijging tot 2.Ondanks de flinke klap van 26 punten vorige maand blijft de ZEW-index ver onder het langetermijngemiddelde van 24,2 punten.Duitse investeerders lijken de brexit-zorgen van zich af te schudden nadat de centrale banken van Europa inspanningen hebben geleverd om de potentiële gevolgen van een Britse uitstap uit de EU af te weren. Zo start de Bank of England (BoE) een nieuw stimuleringspakket op, en heeft de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijk gemaakt dat ze actie onderneemt mocht dat nodig zijn.Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann heeft op zijn beurt verklaard dat het moeilijk is om de impact van de Britse referendum op de Duitse economie op korte termijn in te schatten, maar dat er geen reden is om eerdere prognoses over een 'pick-up' in het derde kwartaal in twijfel te trekken. ZEW-voorzitter Achim Wambach wijst erop dat hoewel het vertrouwen 'deels hersteld is van de brexit shock', 'de onzekerheid over de veerkracht van de EU-banksector blijft bestaan'. (BO)