De export van de grootste economie van de eurozone klokte in juni 4,7 procent hoger af dan een maand eerder, en bereikt daarmee een recordhoogte van 101,0 miljard euro.

De import kende een verrassende daling van 1,8 procent tegenover juni. Door die evoluties steeg het handelsoverschot voor de maand juli tot 22,2 miljard euro. Na zeven maanden staat de Duitse uitvoer op 659,4 miljard euro, 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De invoer bedraagt 536,6 miljard euro.

Duitsland is met voorsprong de grootste Europa handelspartner van Rusland. Met het door Europa opgelegde verbod op de export van een aantal goederen naar Rusland, nam de vrees toe dat de Duitse economie - als exportreus - fel te lijden zou hebben onder de gevolgen van die boycot. De cijfers van het Duitse bureau voor statistiek laten nu zien dat dat beeld in een breder kader - voorlopig althans - niet klopt.

Uit de statistieken blijkt weliswaar dat de Duitse uitvoer naar Rusland in het eerste halfjaar met 15,5 procent afnam, maar daar tegenover staat een toename van exportgoederen naar de EU met 9,6 procent en met 6,2 procent binnen de eurozone. Naar de rest van de wereld steeg de Duitse export met 15,9 procent. (ANP/BO)

De export van de grootste economie van de eurozone klokte in juni 4,7 procent hoger af dan een maand eerder, en bereikt daarmee een recordhoogte van 101,0 miljard euro. De import kende een verrassende daling van 1,8 procent tegenover juni. Door die evoluties steeg het handelsoverschot voor de maand juli tot 22,2 miljard euro. Na zeven maanden staat de Duitse uitvoer op 659,4 miljard euro, 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De invoer bedraagt 536,6 miljard euro.Duitsland is met voorsprong de grootste Europa handelspartner van Rusland. Met het door Europa opgelegde verbod op de export van een aantal goederen naar Rusland, nam de vrees toe dat de Duitse economie - als exportreus - fel te lijden zou hebben onder de gevolgen van die boycot. De cijfers van het Duitse bureau voor statistiek laten nu zien dat dat beeld in een breder kader - voorlopig althans - niet klopt.Uit de statistieken blijkt weliswaar dat de Duitse uitvoer naar Rusland in het eerste halfjaar met 15,5 procent afnam, maar daar tegenover staat een toename van exportgoederen naar de EU met 9,6 procent en met 6,2 procent binnen de eurozone. Naar de rest van de wereld steeg de Duitse export met 15,9 procent. (ANP/BO)