Diesel en stookolie worden vanaf donderdag opnieuw iets goedkoper. Dat meldt de FOD Economie - Algemene Directie Energie woensdag. Volgens Omer Coekaerts van energiesite brandstofprijzen.be komen de prijzen voor diesel en stookolie daarmee uit op het laagste peil in meer dan vijf jaar.

Voor diesel betaal je aan de pomp vanaf donderdag nog maximaal 1,148 euro per liter, een daling met 3,7 eurocent. Sinds vorige week kan in een aantal tankstations in België diesel getankt worden voor minder dan 1 euro per liter. Volgens Coekaerts zal dat vanaf donderdag in 'honderden stations' het geval zijn.

Voor stookolie daalt de maximumprijs bij bestellingen van meer dan 2.000 liter vanaf donderdag met 4,69 eurocent per liter, tot 0,4922 euro. Voor bestellingen van minder dan 2.000 liter daalt de maximumprijs met 4,68 eurocent tot 0,5185 euro per liter. Aan de pomp moet dan nog maximaal 0,612 euro per liter betaald worden, een daling met 4,7 eurocent.

De daling van de prijzen is het gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten, luidt het. (Belga/BO)

Diesel en stookolie worden vanaf donderdag opnieuw iets goedkoper. Dat meldt de FOD Economie - Algemene Directie Energie woensdag. Volgens Omer Coekaerts van energiesite brandstofprijzen.be komen de prijzen voor diesel en stookolie daarmee uit op het laagste peil in meer dan vijf jaar. Voor diesel betaal je aan de pomp vanaf donderdag nog maximaal 1,148 euro per liter, een daling met 3,7 eurocent. Sinds vorige week kan in een aantal tankstations in België diesel getankt worden voor minder dan 1 euro per liter. Volgens Coekaerts zal dat vanaf donderdag in 'honderden stations' het geval zijn. Voor stookolie daalt de maximumprijs bij bestellingen van meer dan 2.000 liter vanaf donderdag met 4,69 eurocent per liter, tot 0,4922 euro. Voor bestellingen van minder dan 2.000 liter daalt de maximumprijs met 4,68 eurocent tot 0,5185 euro per liter. Aan de pomp moet dan nog maximaal 0,612 euro per liter betaald worden, een daling met 4,7 eurocent. De daling van de prijzen is het gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten, luidt het. (Belga/BO)