De prijs voor een liter diesel is aan sommige tankstations in het Waasland opnieuw onder de kaap van 1 euro gedaald. Dat meldt Omer Coekaerts van energiesite brandstofprijzen.be donderdag. Volgens brandstofprijzen.be hebben momenteel 4 tankstations een prijs onder 1 euro per liter.

Het gaat om Avia-stations in Melsele, Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke.

De FOD Economie - Algemene Directie Energie meldde donderdag dat diesel en stookolie vrijdag weer wat goedkoper worden.

Dat betekent dat voor diesel aan de pomp dan nog maximaal 1,185 euro per liter betaald wordt, een daling met 1,4 eurocent. Stookolie kost bij bestellingen van meer dan 2.000 liter vanaf vrijdag nog maximaal 0,5391 euro per liter, een daling met 1,57 eurocent. Bij bestellingen van minder dan 2.000 liter is dat 0,5653 euro per liter (-1,58 eurocent) en aan de pomp 0,659 euro per liter (-1,6 eurocent).

De prijsdalingen zijn het gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten., luidt het. (Belga/BO)

De prijs voor een liter diesel is aan sommige tankstations in het Waasland opnieuw onder de kaap van 1 euro gedaald. Dat meldt Omer Coekaerts van energiesite brandstofprijzen.be donderdag. Volgens brandstofprijzen.be hebben momenteel 4 tankstations een prijs onder 1 euro per liter. Het gaat om Avia-stations in Melsele, Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke. De FOD Economie - Algemene Directie Energie meldde donderdag dat diesel en stookolie vrijdag weer wat goedkoper worden. Dat betekent dat voor diesel aan de pomp dan nog maximaal 1,185 euro per liter betaald wordt, een daling met 1,4 eurocent. Stookolie kost bij bestellingen van meer dan 2.000 liter vanaf vrijdag nog maximaal 0,5391 euro per liter, een daling met 1,57 eurocent. Bij bestellingen van minder dan 2.000 liter is dat 0,5653 euro per liter (-1,58 eurocent) en aan de pomp 0,659 euro per liter (-1,6 eurocent).De prijsdalingen zijn het gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten., luidt het. (Belga/BO)