Behalve op onlinetrading en onlinespaarrekeningen mikken de directbankingspelers steeds meer op fondsen en het verschaffen van investeringsadvies om spaarders te lokken. Via hun internetplatform bieden ze rechtstreeks toegang tot een grote waaier van fondsbeheerders. De grootbanken daarentegen distribueren vooral hun eigen fondsen.

Zo biedt de Keyplan-formule bij Keytrade Bank de mogelijkheid om te investeren in een korf van veertig fondsen - onder meer van Carmignac, BlackRock en Banque de Luxembourg - en volgens twee modaliteiten: à la carte of uitgaand van een vooraf bepaalde beleggingsstijl. De spaarder kan zijn stortingen in de tijd spreiden, bijvoorbeeld vanaf 25 euro per maand. De stortingen worden automatisch belegd zonder instapkosten. Uiteraard is het rendement niet gegarandeerd.

Het is een goede manier om op lange termijn te investeren en het spaargeld aan te vullen, met uitzicht op een hoger rendement en zonder al te veel risico's te nemen. Er zijn geen uitstapkosten als het plan na vijf jaar wordt stopgezet. Als dat vóór het vijfde jaar gebeurt, moet voor elk fonds in het plan een uitstapsom van 9,95 euro worden betaald.

"De formule werd vier jaar geleden gelanceerd en heeft een fraai succes", meldt Olivier Debehogne, de marketingdirecteur van Keytrade Bank. "Vorig jaar alleen al hebben we meer dan drieduizend nieuwe Keyplans geopend. Alles bij elkaar zijn dat er nu tienduizend." De onlinebank hoopt dat aantal tegen het einde van het jaar te verdubbelen.

Behalve op onlinetrading en onlinespaarrekeningen mikken de directbankingspelers steeds meer op fondsen en het verschaffen van investeringsadvies om spaarders te lokken. Via hun internetplatform bieden ze rechtstreeks toegang tot een grote waaier van fondsbeheerders. De grootbanken daarentegen distribueren vooral hun eigen fondsen. Zo biedt de Keyplan-formule bij Keytrade Bank de mogelijkheid om te investeren in een korf van veertig fondsen - onder meer van Carmignac, BlackRock en Banque de Luxembourg - en volgens twee modaliteiten: à la carte of uitgaand van een vooraf bepaalde beleggingsstijl. De spaarder kan zijn stortingen in de tijd spreiden, bijvoorbeeld vanaf 25 euro per maand. De stortingen worden automatisch belegd zonder instapkosten. Uiteraard is het rendement niet gegarandeerd. Het is een goede manier om op lange termijn te investeren en het spaargeld aan te vullen, met uitzicht op een hoger rendement en zonder al te veel risico's te nemen. Er zijn geen uitstapkosten als het plan na vijf jaar wordt stopgezet. Als dat vóór het vijfde jaar gebeurt, moet voor elk fonds in het plan een uitstapsom van 9,95 euro worden betaald. "De formule werd vier jaar geleden gelanceerd en heeft een fraai succes", meldt Olivier Debehogne, de marketingdirecteur van Keytrade Bank. "Vorig jaar alleen al hebben we meer dan drieduizend nieuwe Keyplans geopend. Alles bij elkaar zijn dat er nu tienduizend." De onlinebank hoopt dat aantal tegen het einde van het jaar te verdubbelen.