De coalitiepartijen CDU/CSU en FDP stemden voor terwijl SPD zich verzette tegen het algemene verbod en de groene en linkse partij zich onthielden.

De Duitse zwart-gele coalitie wil met het verbod misbruik omzeilen. Bij short selling wordt er geld verdiend op dalende beurskoersen. De trader verkoopt geleende aandelen, gokt erop dat de beurskoers gaat zakken, en koopt ze goedkoper weer in.

De maatregel die vrijdag goedgekeurd werd, geldt voor alle aandelen met een notering in Duitsland, in euro uitgegeven staatsobligaties en producten die daarvan afgeleid worden.

Het wetsontwerp moet volgende vrijdag nog worden goedgekeurd door de Duitse Bundesrat voordat het verbod in werking treedt. Het initiatief moet het oorspronkelijke verbod op short selling uitgevaardigd door de Duitse beurswaakhond Bafin op 19 mei in een wet gieten.

De coalitiepartijen CDU/CSU en FDP stemden voor terwijl SPD zich verzette tegen het algemene verbod en de groene en linkse partij zich onthielden. De Duitse zwart-gele coalitie wil met het verbod misbruik omzeilen. Bij short selling wordt er geld verdiend op dalende beurskoersen. De trader verkoopt geleende aandelen, gokt erop dat de beurskoers gaat zakken, en koopt ze goedkoper weer in. De maatregel die vrijdag goedgekeurd werd, geldt voor alle aandelen met een notering in Duitsland, in euro uitgegeven staatsobligaties en producten die daarvan afgeleid worden. Het wetsontwerp moet volgende vrijdag nog worden goedgekeurd door de Duitse Bundesrat voordat het verbod in werking treedt. Het initiatief moet het oorspronkelijke verbod op short selling uitgevaardigd door de Duitse beurswaakhond Bafin op 19 mei in een wet gieten.