Dat meldde de aanklager in New York. 8,8 miljard dollar is goed voor 6,5 miljard euro. Meer details over de schikking worden later op de dag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de bank nog meer strafmaatregelen krijgt opgelegd, zoals een tijdelijk verbod op het afhandelen van bepaalde transacties in dollars.

De afgelopen weken werd druk gespeculeerd over de hoogte van het boetebedrag, waarvan gefluisterd werd dat het zou kunnen oplopen tot meer dan 10 miljard dollar. De Franse regering oefende druk uit op Washington om de straf te matigen. (Belga/TV)

Dat meldde de aanklager in New York. 8,8 miljard dollar is goed voor 6,5 miljard euro. Meer details over de schikking worden later op de dag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de bank nog meer strafmaatregelen krijgt opgelegd, zoals een tijdelijk verbod op het afhandelen van bepaalde transacties in dollars. De afgelopen weken werd druk gespeculeerd over de hoogte van het boetebedrag, waarvan gefluisterd werd dat het zou kunnen oplopen tot meer dan 10 miljard dollar. De Franse regering oefende druk uit op Washington om de straf te matigen. (Belga/TV)