Zaterdag 24 maart gaan de maximumprijzen voor autobrandstof omlaag, meldt de federale overheidsdienst (FOD) Economie vrijdag.

Wie zaterdag aan de pomp benzine van het type super 95 tankt, betaalt daar maximaal 1,743 euro per liter voor. Dat is 2,6 eurocent per liter minder dan het historische record (1,769 euro per liter) dat vorig week bereikt werd. Het is overigens de eerste keer dit jaar dat de benzineprijs daalt.

De maximumprijs voor benzine van het type super 98 daalt zaterdag tot 1,762 euro per liter. Voor diesel betaal je per liter 2,7 eurocent minder, waardoor de maximumprijs op 1,552 euro komt. Ook de dieselprijs bereikte vorige week tot een nieuw record van 1,579 euro per liter.

De prijsdalingen zijn het gevolg van de daling van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten, aldus de FOD Economie. (BO)

Zaterdag 24 maart gaan de maximumprijzen voor autobrandstof omlaag, meldt de federale overheidsdienst (FOD) Economie vrijdag. Wie zaterdag aan de pomp benzine van het type super 95 tankt, betaalt daar maximaal 1,743 euro per liter voor. Dat is 2,6 eurocent per liter minder dan het historische record (1,769 euro per liter) dat vorig week bereikt werd. Het is overigens de eerste keer dit jaar dat de benzineprijs daalt. De maximumprijs voor benzine van het type super 98 daalt zaterdag tot 1,762 euro per liter. Voor diesel betaal je per liter 2,7 eurocent minder, waardoor de maximumprijs op 1,552 euro komt. Ook de dieselprijs bereikte vorige week tot een nieuw record van 1,579 euro per liter. De prijsdalingen zijn het gevolg van de daling van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten, aldus de FOD Economie. (BO)