Dat schrijft Le Soir dinsdag.

Uit een Deens onderzoek blijkt dat België grote sommen zou kunnen opstrijken als de fiscaliteit rond de bedrijfswagens zou aangepast worden. Volgens de onderzoekers zou ons land in 2008 4,1 miljard euro, ofwel 1,2 procent van het bruto nationaal product, aan fiscale voordelen gegeven hebben aan bedrijfswagens.

Bedrijfswagens hebben ook een impact op het rijgedrag van bestuurders. Wie een bedrijfswagen heeft rijdt sneller en vaker met de wagen, wat dan weer een toename van de uitstoot van broeikasgassen met zich meebrengt.

Dat schrijft Le Soir dinsdag. Uit een Deens onderzoek blijkt dat België grote sommen zou kunnen opstrijken als de fiscaliteit rond de bedrijfswagens zou aangepast worden. Volgens de onderzoekers zou ons land in 2008 4,1 miljard euro, ofwel 1,2 procent van het bruto nationaal product, aan fiscale voordelen gegeven hebben aan bedrijfswagens. Bedrijfswagens hebben ook een impact op het rijgedrag van bestuurders. Wie een bedrijfswagen heeft rijdt sneller en vaker met de wagen, wat dan weer een toename van de uitstoot van broeikasgassen met zich meebrengt.