De voorlopige leider in de stand, de portefeuille-Bosmans, kon het virtuele startkapitaal van 100.000 euro al met 6 procent optrekken. De portefeuille bevat uitsluitend financiële aandelen. Vele andere leidende portefeuilles maken gebruik van turbo's, een nieuwigheid dit jaar in de Beleggerscompetitie.

Het zijn interessante, maar nog niet algemeen bekende afgeleide producten. De spelers mogen 5 procent van de waarde van hun portefeuille in een of meerdere turbo's stoppen, waarbij turboseries bestaan voor de AEX-index, het goud en de pariteit euro/dollar. Er zijn zowel turbo's long - om in te spelen op een hausse van de onderliggende waarde - als short - wanneer u mikt op een daling.

De competitie loopt nog tot donderdag 31 mei 2012. Wenst u zelf uw beleggerscapiciteiten virtueel uit te testen zonder het risico van een financiële kater? Ga dan naar www.beleggerscompetitie.be en schrijf u vandaag nog in. De hoofdprijs, een Ford S-Max Titanium S 2.0 ter waarde van 36.265 euro, staat misschien op u te wachten. (E.L.)

De voorlopige leider in de stand, de portefeuille-Bosmans, kon het virtuele startkapitaal van 100.000 euro al met 6 procent optrekken. De portefeuille bevat uitsluitend financiële aandelen. Vele andere leidende portefeuilles maken gebruik van turbo's, een nieuwigheid dit jaar in de Beleggerscompetitie. Het zijn interessante, maar nog niet algemeen bekende afgeleide producten. De spelers mogen 5 procent van de waarde van hun portefeuille in een of meerdere turbo's stoppen, waarbij turboseries bestaan voor de AEX-index, het goud en de pariteit euro/dollar. Er zijn zowel turbo's long - om in te spelen op een hausse van de onderliggende waarde - als short - wanneer u mikt op een daling. De competitie loopt nog tot donderdag 31 mei 2012. Wenst u zelf uw beleggerscapiciteiten virtueel uit te testen zonder het risico van een financiële kater? Ga dan naar www.beleggerscompetitie.be en schrijf u vandaag nog in. De hoofdprijs, een Ford S-Max Titanium S 2.0 ter waarde van 36.265 euro, staat misschien op u te wachten. (E.L.)