Dat heeft de sectororganisatie, Antwerp World Diamond na het nieuws van de afbouw laten weten. KBC wou als deel van haar herstructureringsplan ADB verkopen aan de ChineseYinren Group. Nadat de gesprekken stroef zijn gelopen, heeft de bank-verzekeraar beslist om de Diamantbank geleidelijk en op een geordende wijze af te bouwen.

De sectorfederatie zal nu samen met KBC proberen de Diamantbank een doorstart te laten maken. "Een solide financiering is van vitaal belang voor de continuïteit en het leiderschap van de Antwerpse diamantsector", luidt het.

Indien ADB de deuren zou sluiten, zal dat vooral nefaste gevolgen hebben voor kleine diamantairs. Zij kunnen niet zomaar terecht bij een andere bank.(Belga/NS)

Dat heeft de sectororganisatie, Antwerp World Diamond na het nieuws van de afbouw laten weten. KBC wou als deel van haar herstructureringsplan ADB verkopen aan de ChineseYinren Group. Nadat de gesprekken stroef zijn gelopen, heeft de bank-verzekeraar beslist om de Diamantbank geleidelijk en op een geordende wijze af te bouwen.De sectorfederatie zal nu samen met KBC proberen de Diamantbank een doorstart te laten maken. "Een solide financiering is van vitaal belang voor de continuïteit en het leiderschap van de Antwerpse diamantsector", luidt het.Indien ADB de deuren zou sluiten, zal dat vooral nefaste gevolgen hebben voor kleine diamantairs. Zij kunnen niet zomaar terecht bij een andere bank.(Belga/NS)