's Werelds grootste meubelboer Ikea heeft in het gebroken boekjaar 2014 geprofiteerd van de sterke vraag in China en Noord-Amerika. Ook was er groei in Rusland. Het woonwarenhuis won naar eigen zeggen marktaandeel op bijna alle markten. Dat blijkt uit cijfers voor het fiscale jaar tot eind augustus van Ikea.

De omzet ging in de twaalf maanden tot eind augustus 2,8 procent hoger tot 29,3 miljard euro, zo deelde de Ikea Group in het Zweedse Helsingborg mee. De winst bleef onveranderd op 3,3 miljard euro. De prijzen van de Ikea-producten daalden gemiddeld 1 procent.

50 miljard omzet 2020

De Ikea Group mikt op 50 miljard euro omzet in 2020 via de opening van nieuwe vestigingen, meer online verkoop en een meer frequente introductie van nieuwe collecties.

Eind augustus telde Ikea Group - de eigenaar van de meeste Ikea's - 315 winkels in 27 landen. Het aantal bezoekers steeg 4,7 procent tot 716 miljoen.

Eind vorig jaar stond de teller reeds op 318 winkels bij de Ikea Group. In de - ingewikkelde - bedrijfsstructuur van de Zweedse meubelreus is er echter ook Inter Ikea, de franchisehouder van het merk Ikea. Inter Ikea telde eind vorig jaar 365 winkels in 47 landen, met de Ikea Group als grootste franchise. België heeft momenteel zes winkels. (Belga/NS)

's Werelds grootste meubelboer Ikea heeft in het gebroken boekjaar 2014 geprofiteerd van de sterke vraag in China en Noord-Amerika. Ook was er groei in Rusland. Het woonwarenhuis won naar eigen zeggen marktaandeel op bijna alle markten. Dat blijkt uit cijfers voor het fiscale jaar tot eind augustus van Ikea.De omzet ging in de twaalf maanden tot eind augustus 2,8 procent hoger tot 29,3 miljard euro, zo deelde de Ikea Group in het Zweedse Helsingborg mee. De winst bleef onveranderd op 3,3 miljard euro. De prijzen van de Ikea-producten daalden gemiddeld 1 procent.De Ikea Group mikt op 50 miljard euro omzet in 2020 via de opening van nieuwe vestigingen, meer online verkoop en een meer frequente introductie van nieuwe collecties. Eind augustus telde Ikea Group - de eigenaar van de meeste Ikea's - 315 winkels in 27 landen. Het aantal bezoekers steeg 4,7 procent tot 716 miljoen.Eind vorig jaar stond de teller reeds op 318 winkels bij de Ikea Group. In de - ingewikkelde - bedrijfsstructuur van de Zweedse meubelreus is er echter ook Inter Ikea, de franchisehouder van het merk Ikea. Inter Ikea telde eind vorig jaar 365 winkels in 47 landen, met de Ikea Group als grootste franchise. België heeft momenteel zes winkels. (Belga/NS)