Erg enthousiast klinkt de mededeling van de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer evenwel niet. "We vinden dat het finale cashaanbod van 45 pond per aandeel aan de onderkant zit van de vork die we als aangewezen beschouwden", luidt het.

De beslissing maakt niettemin een einde aan een woelige week bij de biergiganten. Drie dagen geleden verhoogde AB InBev zijn bod van november van 44 naar 45 pond per aandeel, omdat de Britse pond te veel terrein heeft verloren in de nasleep van het brexit-referendum.

Met de unanieme aanbeveling van SABMiller ligt de weg nu open voor de grootste overname in de geschiedenis van de bierindustrie. SABMiller en AB InBev, dat zijn hoofdzetel in Leuven heeft, zijn immers de twee grootste brouwgroepen ter wereld.

Woensdagavond raakte nog bekend dat de top van SABMiller de integratie met AB InBev had stilgelegd, wat ook op de beurzen tot onzekerheid leidde. Nu klinkt het dat 'raad van bestuur en management constructief zullen blijven werken met AB InBev om de transactie zo snel mogelijk tot een succesvolle afronding te brengen'.

AB InBev reageert tevreden. Er is ondertussen aanzienlijke vooruitgang geboekt om de overname overal goedgekeurd te krijgen, luidt het. De Leuvense brouwer zal 'proactief' handelen om zo snel mogelijk de laatste lichten op groen te krijgen. AB InBev verwacht de transactie nog dit jaar - 2016 - rond te krijgen.

(Belga/BO)

Erg enthousiast klinkt de mededeling van de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer evenwel niet. "We vinden dat het finale cashaanbod van 45 pond per aandeel aan de onderkant zit van de vork die we als aangewezen beschouwden", luidt het. De beslissing maakt niettemin een einde aan een woelige week bij de biergiganten. Drie dagen geleden verhoogde AB InBev zijn bod van november van 44 naar 45 pond per aandeel, omdat de Britse pond te veel terrein heeft verloren in de nasleep van het brexit-referendum. Met de unanieme aanbeveling van SABMiller ligt de weg nu open voor de grootste overname in de geschiedenis van de bierindustrie. SABMiller en AB InBev, dat zijn hoofdzetel in Leuven heeft, zijn immers de twee grootste brouwgroepen ter wereld. Woensdagavond raakte nog bekend dat de top van SABMiller de integratie met AB InBev had stilgelegd, wat ook op de beurzen tot onzekerheid leidde. Nu klinkt het dat 'raad van bestuur en management constructief zullen blijven werken met AB InBev om de transactie zo snel mogelijk tot een succesvolle afronding te brengen'.AB InBev reageert tevreden. Er is ondertussen aanzienlijke vooruitgang geboekt om de overname overal goedgekeurd te krijgen, luidt het. De Leuvense brouwer zal 'proactief' handelen om zo snel mogelijk de laatste lichten op groen te krijgen. AB InBev verwacht de transactie nog dit jaar - 2016 - rond te krijgen. (Belga/BO)