Iedereen moet vervolgens zijn verantwoordelijkheden opnemen, maar 'de federale wetgeving voorziet een kernuitstap in 2025', benadrukt de minister. Ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) liet al weten verder te werken aan het Energiepact ondanks de uitspraken van N-VA.

De coalitiepartners van N-VA verwezen vrijdag bij hun aankomst op de ministerraad eveneens naar het akkoord van de federale regering over de kernuitstap. 'Het staat in het regeerakkoord. Er is nood aan stabiliteit', aldus vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). Dezelfde boodschap was te horen bij zijn MR-collega Didier Reynders.

Iedereen moet vervolgens zijn verantwoordelijkheden opnemen, maar 'de federale wetgeving voorziet een kernuitstap in 2025', benadrukt de minister. Ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) liet al weten verder te werken aan het Energiepact ondanks de uitspraken van N-VA. De coalitiepartners van N-VA verwezen vrijdag bij hun aankomst op de ministerraad eveneens naar het akkoord van de federale regering over de kernuitstap. 'Het staat in het regeerakkoord. Er is nood aan stabiliteit', aldus vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). Dezelfde boodschap was te horen bij zijn MR-collega Didier Reynders.