De samenwerking tussen TomTom en Motaquote geldt voor een nieuw product genoemd "Fair pay insurance" en bestuurders die op de verzekering intekenen moeten hun auto met een aangepast toestel uitrusten.

Dat toestel houdt dan voortdurend bij hoeveel keer bruusk wordt geremd, hoeveel scherpe bochten er worden gemaakt, etc... De bestuurder kan zijn gedrag in zijn dashboard en via een speciale website in het oog houden. Daardoor kunnen defensieve chauffeurs hun premies doen dalen.

Verzekeraar zijn op zoek naar nieuwe manieren om risicogedrag in hun premies te berekenen. Door nieuwe anti-discriminatiereguleringen kunnen verzekeraars moeilijker een groep met risicogedrag isoleren en hogere premies aanrekenen, bijvoorbeeld jonge, mannelijke bestuurders. (SF)

De samenwerking tussen TomTom en Motaquote geldt voor een nieuw product genoemd "Fair pay insurance" en bestuurders die op de verzekering intekenen moeten hun auto met een aangepast toestel uitrusten. Dat toestel houdt dan voortdurend bij hoeveel keer bruusk wordt geremd, hoeveel scherpe bochten er worden gemaakt, etc... De bestuurder kan zijn gedrag in zijn dashboard en via een speciale website in het oog houden. Daardoor kunnen defensieve chauffeurs hun premies doen dalen. Verzekeraar zijn op zoek naar nieuwe manieren om risicogedrag in hun premies te berekenen. Door nieuwe anti-discriminatiereguleringen kunnen verzekeraars moeilijker een groep met risicogedrag isoleren en hogere premies aanrekenen, bijvoorbeeld jonge, mannelijke bestuurders. (SF)