Tot op het laatst werd er nog in de café's in de buurt van de rechtbank van koophandel in Turnhout onderhandeld. Maar toen de schuldeisers dinsdagochtend het reorganisatieplan van Waegener R&D goedkeurden, was de homologatie door de rechtbank alleen nog een formaliteit.

"Die uitspraak zou vandaag moeten binnenkomen. Nu gaan we die reorganisatie doorvoeren, de productie starten, de orders in portefeuille uitleveren en zorgen dat we dit verhaal operationeel in werking krijgen", zei oprichter-chief executive officer Levi Dewaegenaere van Waegener R&D na de stemming.
De huisbankier van Waegener, ING België, steunde het reorganisatieplan.

Vakbondssecretaris Leo Lauwerysen van LBC-NVK bevestigde dat het personeel van Waegener voor februari was betaald, "op wat onkosten en maaltijdcheques na". Bij Waegener werken nog 38 mensen.

De ogen zijn nu op Hombergh Holdings gericht. Er wordt verwacht dat Hombergh de firma zal herkapitaliseren, zodat het reorganisatieplan en de minstens gedeeltelijke aanzuivering van de schulden kunnen worden uitgevoerd.

"Hombergh Holdings is in de afgelopen weken 51 procent aandeelhouder geworden", zei Levi Dewaegenaere. Hij wou geen details geven over de manier waarop dat gebeurde en al evenmin over zijn eigen aandeel in de nieuwe constructie.

Tot op het laatst werd er nog in de café's in de buurt van de rechtbank van koophandel in Turnhout onderhandeld. Maar toen de schuldeisers dinsdagochtend het reorganisatieplan van Waegener R&D goedkeurden, was de homologatie door de rechtbank alleen nog een formaliteit. "Die uitspraak zou vandaag moeten binnenkomen. Nu gaan we die reorganisatie doorvoeren, de productie starten, de orders in portefeuille uitleveren en zorgen dat we dit verhaal operationeel in werking krijgen", zei oprichter-chief executive officer Levi Dewaegenaere van Waegener R&D na de stemming. De huisbankier van Waegener, ING België, steunde het reorganisatieplan. Vakbondssecretaris Leo Lauwerysen van LBC-NVK bevestigde dat het personeel van Waegener voor februari was betaald, "op wat onkosten en maaltijdcheques na". Bij Waegener werken nog 38 mensen. De ogen zijn nu op Hombergh Holdings gericht. Er wordt verwacht dat Hombergh de firma zal herkapitaliseren, zodat het reorganisatieplan en de minstens gedeeltelijke aanzuivering van de schulden kunnen worden uitgevoerd. "Hombergh Holdings is in de afgelopen weken 51 procent aandeelhouder geworden", zei Levi Dewaegenaere. Hij wou geen details geven over de manier waarop dat gebeurde en al evenmin over zijn eigen aandeel in de nieuwe constructie.