Op de nieuwe site worden 'deals' voorgesteld op basis van een groepsaankoop, wat enigszins te vergelijken is met wat het Amerikaanse Groupon doet. Pas als er voldoende deelnemers zijn voor de groepsaankoop is de 'deal' geldig. Pas dan gaat de transactie door.

Er staat ook een maximum aantal deelnemers op zodat deelnemende handelaren niet voor een plotse overrompeling moeten vrezen. Het gaat vooral over aanbiedingen in de horeca en in naburige dienstensectoren zoals toerisme of welness. Klanten kunnen via de website www.wikiwin.be een deal reserveren en betalen.

Het Wikiwin-concept steunt op twee pijlers: naast de 'deals' zijn er ook nog de 'promo's'. Op de website worden lokale promoties gepubliceerd, die overeenstemmen met reducties op uiteenlopende consumentengoederen zoals elektronica, decoratie, tuin, multimedia en andere. De 'promo's' onderscheiden zich van de 'deals' door een extra kortingenbeleid op courant voorkomende consumentengoederen. Een beetje te vergelijken met de klassieke kortingbonnen in folders.

Wikiwin werd deze week opgestart in West-Vlaanderen, rond de steden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare. Later volgen andere regio's in Vlaanderen. Nog voor de zomer zouden er aanbiedingen uit Limburg en Leuven moeten zijn, verduidelijkt commercieel directeur Luk Wynants van de divisie gratis pers van Roularta.

Roularta combineert print met online. Elke week zal een Wikiwin-pagina met de deals en de promoties van de week in de lokale editie van De Streekkrant verschijnen.

Op de nieuwe site worden 'deals' voorgesteld op basis van een groepsaankoop, wat enigszins te vergelijken is met wat het Amerikaanse Groupon doet. Pas als er voldoende deelnemers zijn voor de groepsaankoop is de 'deal' geldig. Pas dan gaat de transactie door. Er staat ook een maximum aantal deelnemers op zodat deelnemende handelaren niet voor een plotse overrompeling moeten vrezen. Het gaat vooral over aanbiedingen in de horeca en in naburige dienstensectoren zoals toerisme of welness. Klanten kunnen via de website www.wikiwin.be een deal reserveren en betalen. Het Wikiwin-concept steunt op twee pijlers: naast de 'deals' zijn er ook nog de 'promo's'. Op de website worden lokale promoties gepubliceerd, die overeenstemmen met reducties op uiteenlopende consumentengoederen zoals elektronica, decoratie, tuin, multimedia en andere. De 'promo's' onderscheiden zich van de 'deals' door een extra kortingenbeleid op courant voorkomende consumentengoederen. Een beetje te vergelijken met de klassieke kortingbonnen in folders. Wikiwin werd deze week opgestart in West-Vlaanderen, rond de steden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare. Later volgen andere regio's in Vlaanderen. Nog voor de zomer zouden er aanbiedingen uit Limburg en Leuven moeten zijn, verduidelijkt commercieel directeur Luk Wynants van de divisie gratis pers van Roularta. Roularta combineert print met online. Elke week zal een Wikiwin-pagina met de deals en de promoties van de week in de lokale editie van De Streekkrant verschijnen.