De digitale dienstengroep voor ondernemingen Econocom groeide 22 procent in het derde kwartaal. De omzet eindigde op 383 miljoen. Dat brengt het zakencijfer in de eerste 9 maanden op 1,175 miljard euro, een groei met 12 procent.

De expansie is vooral het gevolg van acquisities. In 2012-2013 kocht Econocom het Spaanse Ermestel in virtualisatie en een belang van 40 procent in het Vlaamse Centix, een specialist in oplossingen voor cloud computing. Het kocht de grootste Franse Apple-distributeur, France Systèmes, en het Franse Cap Synergy en Exaprobe in systeemintegratie van netwerken en beveiliging.
Die overgenomen activiteiten groeien nu sterker dan eerst werd verwacht, ongeveer 20 procent, meldt Econocom.

Alleen Noord- en Oost-Europa blijven buiten de forse omzetstijging.
Econocom nam op 12 september ook de meerderheid in de grote Franse dienstverlener Osiatis, die 4600 werknemers heeft. Sinds 1 september wordt die geconsolideerd. Dat zorgt al meteen voor 30 miljoen extra omzet in het derde kwartaal, een kwart van de groei.

Een openbaar bod op de resterende 48,1 procent van de aandelen van Osiatis loopt nog tot 31 oktober. Met de overname wordt Econocom een groep met meer dan 8.000 werknemers en ongeveer 2 miljard euro omzet in 20 landen. De activiteiten van Osiatis worden herdoopt tot "Econocom Osiatis".

De vergelijkbare organische groei van Econocom zelf was 4 procent, iets meer dan de 3 procent uit het tweede kwartaal.
Econocom blijft bij zijn omzet- en winstdoelstellingen voor 2013. (BL)

De digitale dienstengroep voor ondernemingen Econocom groeide 22 procent in het derde kwartaal. De omzet eindigde op 383 miljoen. Dat brengt het zakencijfer in de eerste 9 maanden op 1,175 miljard euro, een groei met 12 procent. De expansie is vooral het gevolg van acquisities. In 2012-2013 kocht Econocom het Spaanse Ermestel in virtualisatie en een belang van 40 procent in het Vlaamse Centix, een specialist in oplossingen voor cloud computing. Het kocht de grootste Franse Apple-distributeur, France Systèmes, en het Franse Cap Synergy en Exaprobe in systeemintegratie van netwerken en beveiliging. Die overgenomen activiteiten groeien nu sterker dan eerst werd verwacht, ongeveer 20 procent, meldt Econocom. Alleen Noord- en Oost-Europa blijven buiten de forse omzetstijging. Econocom nam op 12 september ook de meerderheid in de grote Franse dienstverlener Osiatis, die 4600 werknemers heeft. Sinds 1 september wordt die geconsolideerd. Dat zorgt al meteen voor 30 miljoen extra omzet in het derde kwartaal, een kwart van de groei. Een openbaar bod op de resterende 48,1 procent van de aandelen van Osiatis loopt nog tot 31 oktober. Met de overname wordt Econocom een groep met meer dan 8.000 werknemers en ongeveer 2 miljard euro omzet in 20 landen. De activiteiten van Osiatis worden herdoopt tot "Econocom Osiatis". De vergelijkbare organische groei van Econocom zelf was 4 procent, iets meer dan de 3 procent uit het tweede kwartaal. Econocom blijft bij zijn omzet- en winstdoelstellingen voor 2013. (BL)