Het adviesbureau Deloitte en Trends gaan ook dit jaar op zoek naar de snelst groeiende vijftig technologiebedrijven in de Benelux.

Vorig jaar voerde het Nederlandse Belsimpel de Fast50-ranglijst aan. Dat bedrijf was in vijf jaar met 16.155 procent gegroeid. De procentuele omzetstijging over de jongste vijf jaar is het belangrijkste criterium bij het opstellen van de ranglijst. Een andere belangrijke voorwaarde is dat de deelnemende bedrijven hun eigen technologie ontwikkelen en commercialiseren. Louter sales- of serviceafdelingen van internationale technologiebedrijven komen niet in aanmerking. Voorts moest de omzet in 2008 minstens 50.000 euro bedragen en 2012 in minstens 800.000 euro.

Kandidaat-bedrijven kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven op de projectwebsite www.fast50.be. De competitie staat al een aantal jaar open voor Belgische bedrijven, maar voorlopig heeft Nederland nog het overwicht. Vorig jaar was OpenERP, een ontwikkelaar van beheersoftware voor bedrijven, het eerste Belgische bedrijf in de ranglijst, op de achtste plaats. Het was met 1549 procent gegroeid over de afgelopen vijf jaar. Andere Belgische deelnemers in de lijst zijn Dauvister, GeoSea, Nomadesk, Openway Europe, Profacts, Voxbone, WeePee Telecom.

In het najaar maakt Deloitte de rangschikking bekend op een gala-evenement. Dan wordt ook de Rising Star Award uitgereikt. In die nevencompetitie mogen enkel bedrijven uit de Benelux deelnemen die minder dan vijf jaar bestaan. Een onafhankelijke jury beoordeelt de deelnemers op hun omzetpotentieel.

Vorig jaar won het Nederlandse 24i. Dat ontwikkelt een technologie en een platform voor connected tv's, televisies die met het internet verbonden kunnen worden.

Het adviesbureau Deloitte en Trends gaan ook dit jaar op zoek naar de snelst groeiende vijftig technologiebedrijven in de Benelux.Vorig jaar voerde het Nederlandse Belsimpel de Fast50-ranglijst aan. Dat bedrijf was in vijf jaar met 16.155 procent gegroeid. De procentuele omzetstijging over de jongste vijf jaar is het belangrijkste criterium bij het opstellen van de ranglijst. Een andere belangrijke voorwaarde is dat de deelnemende bedrijven hun eigen technologie ontwikkelen en commercialiseren. Louter sales- of serviceafdelingen van internationale technologiebedrijven komen niet in aanmerking. Voorts moest de omzet in 2008 minstens 50.000 euro bedragen en 2012 in minstens 800.000 euro. Kandidaat-bedrijven kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven op de projectwebsite www.fast50.be. De competitie staat al een aantal jaar open voor Belgische bedrijven, maar voorlopig heeft Nederland nog het overwicht. Vorig jaar was OpenERP, een ontwikkelaar van beheersoftware voor bedrijven, het eerste Belgische bedrijf in de ranglijst, op de achtste plaats. Het was met 1549 procent gegroeid over de afgelopen vijf jaar. Andere Belgische deelnemers in de lijst zijn Dauvister, GeoSea, Nomadesk, Openway Europe, Profacts, Voxbone, WeePee Telecom. In het najaar maakt Deloitte de rangschikking bekend op een gala-evenement. Dan wordt ook de Rising Star Award uitgereikt. In die nevencompetitie mogen enkel bedrijven uit de Benelux deelnemen die minder dan vijf jaar bestaan. Een onafhankelijke jury beoordeelt de deelnemers op hun omzetpotentieel. Vorig jaar won het Nederlandse 24i. Dat ontwikkelt een technologie en een platform voor connected tv's, televisies die met het internet verbonden kunnen worden.