De rangschikking met de 50 geselecteerde bedrijven werd op een gala-evenement in Den Haag bekendgemaakt. Deloitte organiseert al jaren het initiatief in verschillende landen. De deelnemende jonge bedrijven worden gerangschikt volgens de procentuele omzetgroei. Die percentages zijn vaak enorm hoog. Winnaar Belsimpel is op 5 jaar tijd met liefst 16.155 procent gegroeid. Daarmee laat het bedrijf uit Groningen directe concurrenten Rorix en Avangate ver achter zich die respectievelijk 'slechts' 3509 en 3051 procent zijn gegroeid.

Naast de leeftijd van het bedrijf en een minimumomzet, is de belangrijkste voorwaarde dat de bedrijven een eigen technologie vermarkten. Belsimpel komt voor de prijs in aanmerking omdat het de webshop met producten en diensten voor mobiele toestellen heeft uitgebouwd op een eigen softwareplatform.

1549 procent groei voor OpenERP

Net zoals vorig jaar zat er voor het eerste Belgische bedrijf enkel een top10-plaats in. Deze keer was die voor OpenERP uit Waals-Brabant, dat zogenaamde Enterprise Resource Planning-software ontwikkelt en de afgelopen vijf jaar met 1549 procent is gegroeid. Dat is een softwarepakket waarmee bedrijven in een programma zoveel mogelijk van hun bedrijfsvoering kunnen beheren: onder meer boekhouding, klantenrelaties, voorraden en projectbeheer. OpenERP, nog steeds geleid door oprichter Fabien Pinckaers, geeft zijn software uit met een open-source licentie. Dat betekent dat de software gratis en aanpasbaar is. Het bedrijf levert extra diensten en advies. Daarnaast biedt het ook een oplossing die het zelf host waardoor bedrijven het pakket niet zelf hoeven te installeren en te onderhouden. Voor die toepassing wordt gewerkt met een abonnementsformule.

OpenERP richt zich vooral op kmo's en werkt daarvoor over de hele wereld samen met een 400 integratoren. Daardoor is het actief in 70 landen en telt het 180 werknemers. Daarnaast kan de software ook online OpenERP heeft vestigingen in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en India. Het bedrijf draaide een omzet van 4,8 miljoen euro en is op zoek naar investeerders voor een verdere expansie.

Andere Belgische deelnemers in de lijst zijn Dauvister, GeoSea, Nomadesk, Openway Europe, Profacts, Voxbone, WeePee Telecom.

Speciale vermelding voor GeoSea

GeoSea uit Zwijndrecht, een dochter van waterbouwgroep Deme, kreeg een speciale vermelding tijdens het galadiner. Met een omzet van 141 miljoen euro is de bouwer van installaties voor de kust of verder in de zee, de grootste in de ranglijst. Vanwege het criterium van de procentuele groei en de maximumleeftijd bevolken vooral kleinere bedrijven de ranking.

Deloitte reikte gisteren ook de Rising Star Award uit. Een onderscheiding voor de meest innovatieve bedrijven die jonger zijn dan 5 jaar, werd dit jaar gewonnen door 24i Media. De jury koos uit 12 kandidaten waaronder 4 Belgische deelnemers: Basalte, Ovizio Imaging Systems, Softkinetic en Woorank. (SF)

De rangschikking met de 50 geselecteerde bedrijven werd op een gala-evenement in Den Haag bekendgemaakt. Deloitte organiseert al jaren het initiatief in verschillende landen. De deelnemende jonge bedrijven worden gerangschikt volgens de procentuele omzetgroei. Die percentages zijn vaak enorm hoog. Winnaar Belsimpel is op 5 jaar tijd met liefst 16.155 procent gegroeid. Daarmee laat het bedrijf uit Groningen directe concurrenten Rorix en Avangate ver achter zich die respectievelijk 'slechts' 3509 en 3051 procent zijn gegroeid. Naast de leeftijd van het bedrijf en een minimumomzet, is de belangrijkste voorwaarde dat de bedrijven een eigen technologie vermarkten. Belsimpel komt voor de prijs in aanmerking omdat het de webshop met producten en diensten voor mobiele toestellen heeft uitgebouwd op een eigen softwareplatform. 1549 procent groei voor OpenERP Net zoals vorig jaar zat er voor het eerste Belgische bedrijf enkel een top10-plaats in. Deze keer was die voor OpenERP uit Waals-Brabant, dat zogenaamde Enterprise Resource Planning-software ontwikkelt en de afgelopen vijf jaar met 1549 procent is gegroeid. Dat is een softwarepakket waarmee bedrijven in een programma zoveel mogelijk van hun bedrijfsvoering kunnen beheren: onder meer boekhouding, klantenrelaties, voorraden en projectbeheer. OpenERP, nog steeds geleid door oprichter Fabien Pinckaers, geeft zijn software uit met een open-source licentie. Dat betekent dat de software gratis en aanpasbaar is. Het bedrijf levert extra diensten en advies. Daarnaast biedt het ook een oplossing die het zelf host waardoor bedrijven het pakket niet zelf hoeven te installeren en te onderhouden. Voor die toepassing wordt gewerkt met een abonnementsformule. OpenERP richt zich vooral op kmo's en werkt daarvoor over de hele wereld samen met een 400 integratoren. Daardoor is het actief in 70 landen en telt het 180 werknemers. Daarnaast kan de software ook online OpenERP heeft vestigingen in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en India. Het bedrijf draaide een omzet van 4,8 miljoen euro en is op zoek naar investeerders voor een verdere expansie. Andere Belgische deelnemers in de lijst zijn Dauvister, GeoSea, Nomadesk, Openway Europe, Profacts, Voxbone, WeePee Telecom. Speciale vermelding voor GeoSea GeoSea uit Zwijndrecht, een dochter van waterbouwgroep Deme, kreeg een speciale vermelding tijdens het galadiner. Met een omzet van 141 miljoen euro is de bouwer van installaties voor de kust of verder in de zee, de grootste in de ranglijst. Vanwege het criterium van de procentuele groei en de maximumleeftijd bevolken vooral kleinere bedrijven de ranking. Deloitte reikte gisteren ook de Rising Star Award uit. Een onderscheiding voor de meest innovatieve bedrijven die jonger zijn dan 5 jaar, werd dit jaar gewonnen door 24i Media. De jury koos uit 12 kandidaten waaronder 4 Belgische deelnemers: Basalte, Ovizio Imaging Systems, Softkinetic en Woorank. (SF)