Krik uw onlinereputatie op

© GET
Roel Van Espen medewerker Trends

Uw naam wordt mogelijk weleens gegoogeld door uw zakenrelaties, uw toekomstige werkgever of uw buren. Helaas is het internet een open boek. BrandYourself zorgt ervoor dat u er beter uitkomt in de zoekresultaten. Wij deden de test.

Wanneer u uw naam intikt op Google – iedereen doet dat weleens – treft u die mogelijk aan op websites die u liever wat lager in de zoekresultaten zou zien opduiken. Bijvoorbeeld omdat ze betrekking hebben op uw privéactiviteiten, of omdat u genoemd wordt in een reactie van een ontevreden klant. BrandYourself.com biedt aan positieve webpagina’s een hogere positie in Google te geven. Dat gebeurt in verschillende stappen.

Stap 1

Na gratis registratie krijgt u meteen de hoogste tien Google-zoekresultaten te zien die betrekking hebben op uw naam. Voor elk resultaat kunt u de ‘Positive’-, ‘Negative’- of ‘Not me’-knop indrukken. Op basis van uw feedback vermeldt de website onmiddellijk een eerste score die uw onlinereputatie weergeeft.

Stap 2

Vervolgens kunt u uw eigen BrandYourself-profielpagina aanmaken. Daarop kunt u onder meer uw foto, gegevens, een korte biografie, details over uw opleiding en uw carrièregegevens kwijt. Die pagina krijgt een uniek webadres (uwnaam.brandyourself.com) en is ontworpen om zo hoog mogelijk te scoren bij Google.

Stap 3

De volgende stap bestaat uit het aanreiken van weblinks die leiden naar relevante en positieve informatie over uzelf. Omdat u in de gratis versie slechts drie url’s kunt opgeven, moet u een verstandige keuze maken. U kunt bijvoorbeeld verwijzen naar uw LinkedIn- en Twitter-profiel, maar BrandYourself hamert ook op het belang van een eigen website of blog waarin u zichzelf en uw activiteiten op een professionele manier voorstelt.

Stap 4

Voor elke link die u aanreikt, krijgt u (na een druk op de ‘Boost’-knop) tips om de positie ervan in Google te verhogen. Bijvoorbeeld door aan te geven welke cruciale gegevens ontbreken op uw LinkedIn-profiel, maar ook door berichten met een negatieve bijklank of ongepaste woorden op uw Facebook-pagina weer te geven. Dit werkte bij onze tests verrassend goed, maar weliswaar alleen voor Engelse posts.

Stap 5

Bij elke ‘high risk post’ die ontdekt wordt op uw Facebook-profiel, krijgt u er een optie bij om die te verwijderen. Weet wel dat u in de gratis versie slechts een handvol ‘gevaarlijke’ berichten kunt bekijken en rechtstreeks kunt laten wegnemen.

Stap 6

Na elke ingreep ziet u uw persoonlijke score op de website van BrandYourself systematisch stijgen. Maar ook door regelmatig uw naam te googelen, zult u merken dat webpagina’s waarin u op een positieve manier afgeschilderd wordt, hoger in de Google-resultaten terechtkomen. Uiteraard gebeurt dat niet van de ene dag op de andere. Wees dus geduldig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content