1600 ondernemingen werkten mee aan het onderzoek. Een derde van de respondenten heeft een directiefunctie, 15 procent werkt in de informatica-afdeling en 8 procent in de verkoop. De deelnemende ondernemingen zitten in tal van sectoren: informatica (17 procent), openbare sector (9 procent), industrie (8,9 procent), financiën (8,1 procent), vastgoed (6,7 procent) enzovoort. 63 procent is gevestigd in Vlaanderen, 26,7 procent in Brussel en 10,3 procent in Wallonië.

Smartphones zijn populair

De ondernemingen zijn steeds meer geneigd om hun werknemers mobiele toestellen te geven. Laptops zijn de norm voor 72 procent van de ondernemingen die aan de enquête deelnamen. 62 procent bezorgt de medewerkers (of sommigen) een smartphone. Tablets breken ook door: meer dan één onderneming op de drie stelt haar medewerkers een tablet ter beschikking.

Mobiel internet breekt door

Het internet wordt almaar vaker mobiel gebruikt. De ondernemingen zijn mee met die trend. 71,5 procent van de respondenten gebruikt het mobiel internet dagelijks. Amper 7,9 procent maakt er nooit gebruik van.

Professioneel gebruik van mobiel internet

90 procent van de respondenten bekijkt professionele e-mails via een mobiele verbinding. Ze maken ook veel gebruik van hun agenda (82,3 procent) en van de Office-suite (49,6 procent).

De cloud breekt door

Gegevens gedecentraliseerd opslaan in de cloud raakt bij de ondernemingen steeds meer ingeburgerd. 41 procent maakt er gebruik van; 19,2 procent is van plan om er binnenkort mee te beginnen.

Constant bereikbaar

De ondernemingen rekenen erop dat hun medewerkers ook op verplaatsing moeten kunnen werken. Ze moeten permanent bereikbaar zijn, vindt 59 procent van de deelnemers aan de enquête.

Budget stijgt

Dat mobiliteit en bereikbaarheid van de medewerkers belangrijk zijn, blijkt uit het feit dat 66 procent van de ondernemingen het budget voor mobiel werken aanzienlijk (29 procent) of matig (37 procent) wil opvoeren.

Te duur

Volgens 69 procent van de respondenten zijn de mobiele tarieven te hoog in vergelijking met de buurlanden.

J.P.C.

1600 ondernemingen werkten mee aan het onderzoek. Een derde van de respondenten heeft een directiefunctie, 15 procent werkt in de informatica-afdeling en 8 procent in de verkoop. De deelnemende ondernemingen zitten in tal van sectoren: informatica (17 procent), openbare sector (9 procent), industrie (8,9 procent), financiën (8,1 procent), vastgoed (6,7 procent) enzovoort. 63 procent is gevestigd in Vlaanderen, 26,7 procent in Brussel en 10,3 procent in Wallonië.De ondernemingen zijn steeds meer geneigd om hun werknemers mobiele toestellen te geven. Laptops zijn de norm voor 72 procent van de ondernemingen die aan de enquête deelnamen. 62 procent bezorgt de medewerkers (of sommigen) een smartphone. Tablets breken ook door: meer dan één onderneming op de drie stelt haar medewerkers een tablet ter beschikking.Het internet wordt almaar vaker mobiel gebruikt. De ondernemingen zijn mee met die trend. 71,5 procent van de respondenten gebruikt het mobiel internet dagelijks. Amper 7,9 procent maakt er nooit gebruik van.90 procent van de respondenten bekijkt professionele e-mails via een mobiele verbinding. Ze maken ook veel gebruik van hun agenda (82,3 procent) en van de Office-suite (49,6 procent).Gegevens gedecentraliseerd opslaan in de cloud raakt bij de ondernemingen steeds meer ingeburgerd. 41 procent maakt er gebruik van; 19,2 procent is van plan om er binnenkort mee te beginnen.De ondernemingen rekenen erop dat hun medewerkers ook op verplaatsing moeten kunnen werken. Ze moeten permanent bereikbaar zijn, vindt 59 procent van de deelnemers aan de enquête.Dat mobiliteit en bereikbaarheid van de medewerkers belangrijk zijn, blijkt uit het feit dat 66 procent van de ondernemingen het budget voor mobiel werken aanzienlijk (29 procent) of matig (37 procent) wil opvoeren.Volgens 69 procent van de respondenten zijn de mobiele tarieven te hoog in vergelijking met de buurlanden.J.P.C.