Het bedrijf maakt zeer grote kans om de goedkeuring te krijgen om zijn ooggeneesmiddel ocriplasmine op de Amerikaanse markt te lanceren.

De Haes vindt het jammer dat zoveel producten van biotechspelers in een tweede fase richting buitenland verhuizen. Terwijl er op dat moment net waarde begint gecreëerd te worden, zegt hij. Het probleem met de biotechsector is ook dat er te weinig gefocust wordt. "Er is een beperkte pot geld en biotechspelers willen te veel producten ontwikkelen. Ze moeten werken op veel minder moleculen. Maar het vergt moed om onderzoeken stop te zetten," voegt De Haes er aan toe.

Patrik De Haes is te gast met Chris Buyse, de CFO van ThromboGenics. In Z-Talk Goossens vertellen ze over de spannende maanden die ze achter de rug hebben in de Verenigde Staten. Over de lastige vragen die ze bij de goedkeuringsprocedures moesten beantwoorden. Over de kans dat ThromboGenics door Big Pharma wordt opgeslokt.

Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z.

Het bedrijf maakt zeer grote kans om de goedkeuring te krijgen om zijn ooggeneesmiddel ocriplasmine op de Amerikaanse markt te lanceren. De Haes vindt het jammer dat zoveel producten van biotechspelers in een tweede fase richting buitenland verhuizen. Terwijl er op dat moment net waarde begint gecreëerd te worden, zegt hij. Het probleem met de biotechsector is ook dat er te weinig gefocust wordt. "Er is een beperkte pot geld en biotechspelers willen te veel producten ontwikkelen. Ze moeten werken op veel minder moleculen. Maar het vergt moed om onderzoeken stop te zetten," voegt De Haes er aan toe. Patrik De Haes is te gast met Chris Buyse, de CFO van ThromboGenics. In Z-Talk Goossens vertellen ze over de spannende maanden die ze achter de rug hebben in de Verenigde Staten. Over de lastige vragen die ze bij de goedkeuringsprocedures moesten beantwoorden. Over de kans dat ThromboGenics door Big Pharma wordt opgeslokt.