De ministerraad heeft donderdag op voorstel van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een voorontwerp van wet goedgekeurd, waardoor het mogelijk wordt vanaf 1 augustus een vennootschap digitaal op te richten.

Het verlijden van de authentieke akte zal kunnen via elektronische ondertekening tijdens een videovergadering met de notaris. Dit geldt voor alle rechtspersonen. Bij vermoeden van fraude kan de fysieke verschijning toch gevraagd worden, aldus de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

De ministerraad heeft donderdag op voorstel van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een voorontwerp van wet goedgekeurd, waardoor het mogelijk wordt vanaf 1 augustus een vennootschap digitaal op te richten. Het verlijden van de authentieke akte zal kunnen via elektronische ondertekening tijdens een videovergadering met de notaris. Dit geldt voor alle rechtspersonen. Bij vermoeden van fraude kan de fysieke verschijning toch gevraagd worden, aldus de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.