"Dit bewijst nog maar eens dat Europa verschillende belastingregimes in het vizier heeft, en dat een grondige hervorming van de vennootschapsbelasting dus noodzakelijk is", luidt het dinsdag op het kabinet van Van Overtveldt.

Eerder op de dag raakte bekend dat de Commissie technologiereus Apple verplicht om 13 miljard euro achterstallige belastingen te betalen uit de periode 2003-2014 - met rente - aan Ierland.

Volgens de Commissie ontving de iPhone-fabrikant ongeoorloofde belastingvoordelen. De Europese commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager heeft verklaard dat Apple erin slaagde om de vennootschapsbelasting van Apple Sales International, dat instaat voor onder meer de verkoop van Apple in Europa, te laten zakken in Ierland van 1 procent in 2003 tot 0,005 procent in 2014.

Minister Johan Van Overtveldt wil de venootschapsbelasting in ons land voor alle bedrijven laten dalen tot 20 procent.

Ook bij onze noorderburen verhoogt de druk op de regering om de vennootschapsbelasting te verlagen. Het Nederlandse tarief voor vennootschapsbelasting bedraagt op dit moment 20 procent voor de winst tot 200.000 euro en 25 procent daar­boven. Voor internationaal opererende bedrijven is dat laatste tarief relevant.

(Belga/BO)

"Dit bewijst nog maar eens dat Europa verschillende belastingregimes in het vizier heeft, en dat een grondige hervorming van de vennootschapsbelasting dus noodzakelijk is", luidt het dinsdag op het kabinet van Van Overtveldt. Eerder op de dag raakte bekend dat de Commissie technologiereus Apple verplicht om 13 miljard euro achterstallige belastingen te betalen uit de periode 2003-2014 - met rente - aan Ierland.Volgens de Commissie ontving de iPhone-fabrikant ongeoorloofde belastingvoordelen. De Europese commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager heeft verklaard dat Apple erin slaagde om de vennootschapsbelasting van Apple Sales International, dat instaat voor onder meer de verkoop van Apple in Europa, te laten zakken in Ierland van 1 procent in 2003 tot 0,005 procent in 2014. Minister Johan Van Overtveldt wil de venootschapsbelasting in ons land voor alle bedrijven laten dalen tot 20 procent.Ook bij onze noorderburen verhoogt de druk op de regering om de vennootschapsbelasting te verlagen. Het Nederlandse tarief voor vennootschapsbelasting bedraagt op dit moment 20 procent voor de winst tot 200.000 euro en 25 procent daar­boven. Voor internationaal opererende bedrijven is dat laatste tarief relevant. (Belga/BO)