De ministers van Financiën van de eurozone zitten sinds dondergnamiddag 15 uur samen in Luxemburg om te onderhandelen over een oplossing voor de schuldencrisis van Griekenland.

Hoewel de Griekse minister Yanis Varoufakis voorstellen heeft aangekondigd 'die de kostelijke onenigheid vervangen door efficiënte consensus', heeft de Belgische minister van Finaciën Van Overtveldt er weinig vertrouwen in dat die voor een doorbraak in de vastgelopen onderhandelingen zullen zorgen.

'Andere scenario's'

De N-VA'er vindt het hoog tijd dat de eurogroep met 'andere scenario's' rekening houdt. Over een 'plan B' in het geval van een Grexit wilde hij het niet hebben, maar 'de huidige situatie kan niet blijven doorgaan', zei Van Overtveldt. "We moeten met alle eventualiteiten rekening houden." Een (gedeeltelijke) kwijtschelding van de Griekse schulden blijft moeilijk voor de Belg.

'Plan B'

De Ierse collega van Van Overtveldt, Michael Noonan, heeft net als de Belgische minister van Financiën weinig vertrouwen in de voorstellen van Yanis Varoufakis. "Zijn voorstellen zijn meestal macro-economisch van aard, terwijl de onderhandelingen over de details moeten gaan", zei Noonan woensdagmiddag in Luxemburg. Hij ziet geen mogelijkheid meer voor nieuwe concessies. "De enige optie is de voorbereiding van het plan B."

Noonan blijkt bepaald pessimistisch over de afloop van de bijeenkomst van de eurogroep. "Ik zou echt geen positief resultaat verwachten van de vergadering van vandaag", zei hij. Noonan verwacht dat de discussie over Griekenland en de toekomst van de eurozone uiteindelijk op de tafel van de staatshoofden en regeringsleiders zal belanden.

(Belga/BO)

.

De ministers van Financiën van de eurozone zitten sinds dondergnamiddag 15 uur samen in Luxemburg om te onderhandelen over een oplossing voor de schuldencrisis van Griekenland.Hoewel de Griekse minister Yanis Varoufakis voorstellen heeft aangekondigd 'die de kostelijke onenigheid vervangen door efficiënte consensus', heeft de Belgische minister van Finaciën Van Overtveldt er weinig vertrouwen in dat die voor een doorbraak in de vastgelopen onderhandelingen zullen zorgen.De N-VA'er vindt het hoog tijd dat de eurogroep met 'andere scenario's' rekening houdt. Over een 'plan B' in het geval van een Grexit wilde hij het niet hebben, maar 'de huidige situatie kan niet blijven doorgaan', zei Van Overtveldt. "We moeten met alle eventualiteiten rekening houden." Een (gedeeltelijke) kwijtschelding van de Griekse schulden blijft moeilijk voor de Belg.De Ierse collega van Van Overtveldt, Michael Noonan, heeft net als de Belgische minister van Financiën weinig vertrouwen in de voorstellen van Yanis Varoufakis. "Zijn voorstellen zijn meestal macro-economisch van aard, terwijl de onderhandelingen over de details moeten gaan", zei Noonan woensdagmiddag in Luxemburg. Hij ziet geen mogelijkheid meer voor nieuwe concessies. "De enige optie is de voorbereiding van het plan B." Noonan blijkt bepaald pessimistisch over de afloop van de bijeenkomst van de eurogroep. "Ik zou echt geen positief resultaat verwachten van de vergadering van vandaag", zei hij. Noonan verwacht dat de discussie over Griekenland en de toekomst van de eurozone uiteindelijk op de tafel van de staatshoofden en regeringsleiders zal belanden. (Belga/BO).