De Griekse premier Alexis Tsipras heroverweegt het laatste aanbod van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat meldt de Griekse krant Kathimerini dinsdag op zijn website.

Volgens de Griekse krant zou een aantal Griekse kabinetsleden alsnog bereid zijn met Brussel te onderhandelen over het laatste voorstel van de EU.

Maandagavond bevestigde Tsipras in een interview met de Griekse openbare omroep ERT dat zijn land dinsdag zijn schuld aan het IMF niet kan aflossen, dat hij wil blijven praten met de schuldeisers, én dat hij in de eurozone wil blijven.

De Griekse premier voegde er wel aan toe dat een 'ja-stem' in het referendum - waarin de Griekse bevolking de mogelijkheid krijgt de opgelegde besparingsopdracht al dan niet goed te keuren - niet zonder gevolgen blijft. Dat kan betekenen dat hij in dat geval ontslag neemt als premier van Griekenland, en er nieuwe parlementsverkiezingen volgen. (BO)

De Griekse premier Alexis Tsipras heroverweegt het laatste aanbod van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat meldt de Griekse krant Kathimerini dinsdag op zijn website.Volgens de Griekse krant zou een aantal Griekse kabinetsleden alsnog bereid zijn met Brussel te onderhandelen over het laatste voorstel van de EU.Maandagavond bevestigde Tsipras in een interview met de Griekse openbare omroep ERT dat zijn land dinsdag zijn schuld aan het IMF niet kan aflossen, dat hij wil blijven praten met de schuldeisers, én dat hij in de eurozone wil blijven.De Griekse premier voegde er wel aan toe dat een 'ja-stem' in het referendum - waarin de Griekse bevolking de mogelijkheid krijgt de opgelegde besparingsopdracht al dan niet goed te keuren - niet zonder gevolgen blijft. Dat kan betekenen dat hij in dat geval ontslag neemt als premier van Griekenland, en er nieuwe parlementsverkiezingen volgen. (BO)