Dat rapport kon de Franstalige zakenkrant L'Echo inkijken. De informatie staat donderdag ook in De Tijd.

Het tekort in de sociale zekerheid is het gevolg van extra uitgaven zoals het welvaartsvast maken van de sociale uitkeringen.

De berekeningen gaan er wel van uit dat de groeinorm voor de gezondheidszorg blijft bestaan. Dat wil zeggen dat de uitgaven in de gezondheidszorg bovenop de inflatie 4,5 procent mogen stijgen. Het behoud van die norm is niet vanzelfsprekend, schrijft De Tijd. Heel wat partijen, de N-VA voorop, willen hem verlagen. Maar de PS wil er niet aan tornen.

Het voorspelde gat in de sociale zekerheid is ook een extra kopzorg bij de federale regeringsonderhandelingen. Een nieuwe regering moet de komende jaren sowieso al een tekort van 22 miljard wegwerken.

Dat rapport kon de Franstalige zakenkrant L'Echo inkijken. De informatie staat donderdag ook in De Tijd. Het tekort in de sociale zekerheid is het gevolg van extra uitgaven zoals het welvaartsvast maken van de sociale uitkeringen. De berekeningen gaan er wel van uit dat de groeinorm voor de gezondheidszorg blijft bestaan. Dat wil zeggen dat de uitgaven in de gezondheidszorg bovenop de inflatie 4,5 procent mogen stijgen. Het behoud van die norm is niet vanzelfsprekend, schrijft De Tijd. Heel wat partijen, de N-VA voorop, willen hem verlagen. Maar de PS wil er niet aan tornen. Het voorspelde gat in de sociale zekerheid is ook een extra kopzorg bij de federale regeringsonderhandelingen. Een nieuwe regering moet de komende jaren sowieso al een tekort van 22 miljard wegwerken.