De Fransman verwees naar Roemeense, Poolse en Bulgaarse bouwvakkers, die werken op werven in België. "Zij werken in onderaanneming van Belgische aannemers en betalen - in het beste geval - sociale zekerheid in hun land van herkomst", zei de CEO. "Omdat die een stuk lager ligt, kosten ze maar 28 euro per uur, terwijl Belgische arbeiders in onze groep 38 euro kosten. Zo tasten ze niet alleen de concurrentie aan, maar zetten ze ook onze sociale zekerheid onder druk. We hebben te gemakkelijk de liberalisering van de Europese arbeidsmarkt geaccepteerd."

Terloops verwees Bentégeat ook naar de moeilijkheden bij Van De Maele Multi-Techniek. De moederholding CFE schreef in augustus nog de volledige goodwill af van dit bedrijf, goed voor een bedrag van 1,7 miljoen euro. "Elk van onze dochterbedrijven opereert autonoom, maar we hebben een beetje te veel filialen", zei Bentégeat.

De Fransman verwees naar Roemeense, Poolse en Bulgaarse bouwvakkers, die werken op werven in België. "Zij werken in onderaanneming van Belgische aannemers en betalen - in het beste geval - sociale zekerheid in hun land van herkomst", zei de CEO. "Omdat die een stuk lager ligt, kosten ze maar 28 euro per uur, terwijl Belgische arbeiders in onze groep 38 euro kosten. Zo tasten ze niet alleen de concurrentie aan, maar zetten ze ook onze sociale zekerheid onder druk. We hebben te gemakkelijk de liberalisering van de Europese arbeidsmarkt geaccepteerd." Terloops verwees Bentégeat ook naar de moeilijkheden bij Van De Maele Multi-Techniek. De moederholding CFE schreef in augustus nog de volledige goodwill af van dit bedrijf, goed voor een bedrag van 1,7 miljoen euro. "Elk van onze dochterbedrijven opereert autonoom, maar we hebben een beetje te veel filialen", zei Bentégeat.