De huiszoeking zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt.

Volgens het Franstalige weekblad Le Vif wordt Marcourt genoemd als belangrijkste 'onzichtbare hand' in de grote strategische beslissingen die de afgelopen 15 jaar binnen de Nethys-groep zijn genomen.

Het gaat dan onder meer om de omstreden beslissing van mei 2018 van het remuneratiecomité van Nethys om hoge 'retentievergoedingen' uit te betalen aan bepaalde ex-managers van Nethys.

Eind vorige maand werden in het kader van de Nethys-affaire de voormalige toplui van de Luikse groep Nethys Stéphane Moreau, Pol Heyse en Bénédicte Bayer opgepakt voor verhoor. Dat was ook het geval bij de zakenlui Pierre Meyers en François Fornieri.

De huiszoeking zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt. Volgens het Franstalige weekblad Le Vif wordt Marcourt genoemd als belangrijkste 'onzichtbare hand' in de grote strategische beslissingen die de afgelopen 15 jaar binnen de Nethys-groep zijn genomen. Het gaat dan onder meer om de omstreden beslissing van mei 2018 van het remuneratiecomité van Nethys om hoge 'retentievergoedingen' uit te betalen aan bepaalde ex-managers van Nethys. Eind vorige maand werden in het kader van de Nethys-affaire de voormalige toplui van de Luikse groep Nethys Stéphane Moreau, Pol Heyse en Bénédicte Bayer opgepakt voor verhoor. Dat was ook het geval bij de zakenlui Pierre Meyers en François Fornieri.