De Griekse premier Alexis Trispras heeft zondag zijn ministers ingelicht over de stand van zaken. "Athene hoopt dat de Eurogroep zal erkennen dat de Griekse regering vooruitgang heeft geboekt", zegt een betrouwbare Griekse bron aan het persagenstchap Bloomberg News.

"Grexit niet onze schuld"

"Het zou niet de eerste keer zijn dat een land plots zijn schulden niet meer kan terugbetalen", zei Wolfgang Schaüble, de Duitse minister van Financiën, in een interview met Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Een grexit zou volgens hem niet de schuld van Europa zijn.

Sinds Tsipras zijn minister van Financiën Yanis Varoufakis 24 april opzij heeft gezet, vlotten de onderhandelingen veel beter, zegt een ambtenaar van de Europese Unie. "We hebben nog geen sluitende overeenkomst, maar op bepaalde punten hebben we elkaar al gevonden."

Volgens de Nederlandse minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, ook voorzitter van de Eurogroep, zal er vandaag geen overeenkomst uit de bus komen. "We hebben meer tijd nodig, al kan ik niet zeggen hoe lang we nog moeten onderhandelen", zei Dijsselbloem aan een Italiaanse krant.

De onderhandelingen tussen Griekenland en de Eurogroep beginnen vandaag om 15 uur.

Dinsdag moet het land 750 miljoen euro terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Griekse premier Alexis Trispras heeft zondag zijn ministers ingelicht over de stand van zaken. "Athene hoopt dat de Eurogroep zal erkennen dat de Griekse regering vooruitgang heeft geboekt", zegt een betrouwbare Griekse bron aan het persagenstchap Bloomberg News. "Het zou niet de eerste keer zijn dat een land plots zijn schulden niet meer kan terugbetalen", zei Wolfgang Schaüble, de Duitse minister van Financiën, in een interview met Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Een grexit zou volgens hem niet de schuld van Europa zijn. Sinds Tsipras zijn minister van Financiën Yanis Varoufakis 24 april opzij heeft gezet, vlotten de onderhandelingen veel beter, zegt een ambtenaar van de Europese Unie. "We hebben nog geen sluitende overeenkomst, maar op bepaalde punten hebben we elkaar al gevonden." Volgens de Nederlandse minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, ook voorzitter van de Eurogroep, zal er vandaag geen overeenkomst uit de bus komen. "We hebben meer tijd nodig, al kan ik niet zeggen hoe lang we nog moeten onderhandelen", zei Dijsselbloem aan een Italiaanse krant. De onderhandelingen tussen Griekenland en de Eurogroep beginnen vandaag om 15 uur. Dinsdag moet het land 750 miljoen euro terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).